Hirdetés

Egyre veszélyesebbé válik időjárás: az ország egyik felén esővel, a másik felén köddel indul a nap

Nap Híre portré Nap Híre

Van, ahol akár mínusz fok is lehet hajnalban, napközben azonban jó idő lesz, akár 20 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

A HungaroMet előrejelzése szerint péntek hajnalban a Dunántúlon felhős idő várható, kisebb eső is előfordulhat. Ezzel szemben a keleti országrészben általában derült lesz az ég, de ott pára, köd képződhet. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az ország keleti, derült tájain -1 és +6, míg a felhősebb Dunántúlon általában 6 és 10 fok között alakul.

Napközben a keleti országrészben nagyrészt zavartalanul napos idő lesz, a pára, köd feloszlik. A Dunántúlon a felhőzet is fokozatosan szakadozik, zsugorodik, de nyugat felé haladva egyre nagyobb az esélye annak, hogy egész nap felhős marad az ég. A Dunántúlon gyenge eső is előfordulhat. A keleti, délkeleti szelet az Észak-Dunántúlon élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Hétvégén kellemes őszi időnk lesz

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, az előrejelzés szerint folytatódik a kellemes, őszi idő az utolsó októberi hétvégén is: a ködfoltok feloszlása után döntően napos, száraz időre kell készülni. A hőmérséklet csúcsértéke 15-21 Celsius-fok körül alakul a hétvégén - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Jövő héten már havazhat is

Hivatkozás másolása

Arról is beszámoltunk, hogy a övő héten jelentős lehűlés várható, a Kőszegi-hegységben pedig már havazás is előfordulhat – tájékoztatott a HungaroMet időjárási szakértője, Pétervári Tibor.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés