Hirdetés

Szívszorító részletek Máté Péter haláláról

Nap Híre portré Nap Híre

Máté Péter 1984. szeptember 9-én, 37 évesen hunyt el, de több mint 200 dalt hagyott hátra, melyek közül több még ma is igazi slágernek számít. Halálával kapcsolatban rengeteg pletyka keringett és kering a mai napig is, de most az unokája, Poós-Máté Dániel elárulta, mi volt a nagyapja halálának valódi oka. 

Mindenféle verzió kering, hülyeségek is. A nagypapám szívelégtelenségben hunyt el, a gyerekkorától egy örökletes érrendszeri problémája volt. Emiatt minket is szűrtek alaposan, mert attól féltünk, nálunk is fennáll a veszély, hogy korán elmegyünk

- mondta Máté Péter unokája, aki azt is megjegyezte a Blikknek, hogy szerinte a zenészek életmódja nem összeegyeztethető az egészséges élettel, szemlézte a Femina.

Poós-Máté Dániel beszélt arról is, hogy sokan azt pletykálták, hogy nagyapja a halála előtt már a visszavonulását tervezte. "Biztos vagyok benne, hogy Máté Péter nem tervezett ilyet. Megszállott volt, számára a zene nem munkát, hanem a szerelmet jelentette. Kár, hogy sok dala csak később lett felkapott. Sajnos a halála után értékelték jobban a művészetét" - jegyezte meg Dani, aki egyébként nagyon hasonlít az énekesre, ugyanis tőle örökölte külső vonásait. Bevallotta azt is, hogy énekeni nem tud, de zongorázni annál inkább, mégsem gondolja, hogy nagyapja nyomdokaiba kéne lépnie. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés