Hirdetés

Magyarország legerősebb hídját építi ki a hazai gazdasági és olimpiai élet között a BOM Alapítvány és a Menedzserszövetség

Nap Híre portré Nap Híre

Kapitány István a Menedzserszövetség elnöke és Szalay-Berzeviczy Attila a BOM a Magyar Sportért Alapítvány kuratóriumának elnöke stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Jövő Menedzsere Summer Party eseményen, annak érdekében, hogy a hazai gazdasági és üzleti élet az eddigieknél is hatékonyabban tudja támogatni a magyar élsport azon fiatal tehetségeit, akik szeretnének sikeresek lenni a gazdasági életben is a sportolói pályafutás lezárását követően.     

A budapesti olimpia ügyének támogatása céljából 18 évvel ezelőtt létrehozott BOM Alapítvány tizedik éve biztosít tanulmányi ösztöndíjat azon fiatal tehetségeknek, akik versenyzőként jelentős nemzetközi korosztályos versenyeken már bizonyítottak, viszont anyagi támogatásra van szükségük a felsőfokú tanulmányaik megkezdéséhez vagy befejezéséhez. A Berzeviczy Albert ösztöndíjprogramot működtető alapítvány eddig 144 sportolónak finanszírozta elejétől végéig a diploma megszerzését és jelenleg is újabb negyvenkilenc, a tanulmányait még folytató ösztöndíjassal dolgozik együtt köztük olyanokkal, mint Bőhm Csaba, Ekler Luca, Gulyás Michelle, Keszthelyi-Nagy Rita, Olasz Anna, Péni István, Rasovszky Kristóf. 

A BOM alapítvány továbbá azt is fontos küldetésének tartja, hogy az ösztöndíjasai ne csak lediplomázzanak, de sikeresen el is helyezkedjenek a munkaerőpiacon, hogy aztán ott is fényes karriert fussanak be. Ezt a célkitűzését szolgálja az alapítvány 2019-ben elindított mentorprogramja is. Ezen támogatási forma népszerűsége azonban mára már meghaladta az alapítvány lehetőségeit és képességeit. Ezért született meg az a megállapodás, hogy a jövőben a Menedzserszövetség és a BOM Alapítvány egy csapatot alkotva útjára indítja a legkiválóbb Berzeviczy Albert ösztöndíjasok számára a Magyar Sportért Mentorprogramot. Ezen együttműködés eredményeképpen a hazai gazdasági élet különböző területeinek kiválóságai dolgoznak majd párban az ország számára már eddig is megannyi sikert hozó sportolókkal.

A Menedzserek Országos Szövetsége a Magyarországon működő vállalatok és intézmények felsővezetőinek szakmai szövetsége, mely 1993 óta működik. A közel négyszáz vállalatvezetőt számláló tagságának legfőbb küldetése a vezetők társadalmi és szakmai elismertségének, hírnevének és megbecsülésének erősítése, hozzájárulva sikerességükhöz, személyes fejlődésükhöz, életcéljaik eléréséhez és társadalmi szerepük kiteljesítéséhez. A védjegyoltalom alatt álló: Év Menedzsere díjak átadásával, több mint 25 éve hívja fel a figyelmet a felsővezetők gazdasági életben betöltött fontos szerepére.

Szeretnénk, ha az üzleti élet és a sport jobban összekapcsolódna Magyarországon. A program arról szól, hogy az üzleti élet és a sport miképp tudna közelebb kerülni egymáshoz, hogyan tudná segíteni a sportmozgalmat a menedzsertársadalom. Az együttműködés nagyon sok olyan elemet tartalmaz, amely a magyar sportolókat segíti ahhoz, hogy ha befejezték sikeres sportpályafutásukat, akkor a társadalomban, mint üzleti vezetők, vállalatvezetők is megállják a helyüket

- mondta Kapitány István. Szalay-Berzeviczy Attila pedig úgy fogalmazott, hogy "az, aki eljut a sportpályafutása során oda, hogy képes egy jelentős nemzetközi versenyen sikeresen képviselni a hazáját, az rendelkezik olyan értékekkel, melyekre szüksége van a minden növekedést komolyan vevő vállalatnak.  Az akinek fiatal kora óta lételeme a küzdelem, a szorgalom, a kitartás, a fegyelem, az alázat és a versenyszellem, a vereséget képes önmaga javára fordítani a győzelmet pedig a helyén kezelni, miközben tudja mit jelent a csapatjáték, az rendelkezik olyan értékekkel, amelyekre nagyon nagy szüksége van a növekedni akaró bármelyik vállalatnak. A BOM Alapítvány és a Menedzserszövetség most arra szövetkezik hogy Magyarország legerősebb hídját építsék ki közösen a hazai gazdasági és olimpiai élet között".

Péni István, világbajnok sportlövő pedig kiemelte, hogy "Berzeviczy Albert ösztöndíjasaként a spotbeli és tanulmányi eredményeim alapján meghívást kaptam a A BOM Alapítvány mentorprogramjába, melynek köszönhetően Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója vett személyesen a szárnyai alá és foglalkozott velem. A légitársaságnál eltöltött idő alatt betekintést nyerhettem abba is, hogy hogyan is működik belülről Európa egyik legismertebb és legsikeresebb vállalata.”      

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés