Hirdetés

Megszólalt Magyar Péter, szerinte ez a választás nem a tiszta verseny példája volt

Nap Híre portré Nap Híre

A Tisza Párt politikusa szerint a NER úgy hozta létre a magyar választási szabályokat, hogy egy monolit tömb legyen a Fidesz, mellette legyen Gyurcsány Ferenc 15-20 százalékkal, valamint egy felaprózódott ellenzék, akiket "össze lehet Gyurcsányozni".

Már megírtuk, hogy három megyei jogú várost is elhódíthat a Fidesz az ellenzéktől, de ellentétes irányú mozgásra is lehet példa, konkrétan Nagykanizsán. Beszámoltunk arról is, hogy jelenleg a főpolgármester-jelöltek közül Vitézy Dávid vezet

Közben sorra szólalnak meg a politikusok is. Magyar Péter az urnazárás után sajtótájékoztatót tartott a Tisza Párt eredményváróján, ahol azt mondta, szerinte ez a választás nem a tiszta verseny példája volt, mivel "a kormány tízmilliárdokat költött propagandára" - írja a Telex.  

Magyar szerint az, hogy valakinek éppen 11 vagy 12 képviselője lesz, nincs nagy jelentősége. Egynek van jelentősége, hogy "2024. június 9-én megváltozik a magyar politika és a NER helyzete is." Mint fogalmazott, a NER úgy hozta létre a magyar választási szabályokat, hogy egy monolit tömb legyen a Fidesz, mellette legyen Gyurcsány Ferenc 15-20 százalékkal, valamint egy felaprózódott ellenzék, akiket "össze lehet Gyurcsányozni". Hozzátette, hogy az ő pártját nem lehet "összegyurcsányozni".

Azzal kapcsolatban, hogy beül-e a fővárosi közgyűlésbe, azt mondta, ez az eredménytől függ: ha lesz elegendő képviselőjük ahhoz, hogy a DK és a Fidesz önállóan ne tudjon döntéseket hozni, akkor előfordulhat. De ezt szerinte nem ő fogja eldönteni egyedül, hanem a pártja. 

Részletesen a választás eseményeiről ebben a cikkünkben olvashat!

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés