Hirdetés

Sorra szólalnak meg a politikusok, Sulyok Tamás is üzent

Nap Híre portré Nap Híre

Az urnazárás után egyelőre még nem tudni, milyen eredményre számíthatunk. Van, aki bizakodó, és van, aki kevésbé.

A választások fejleményeiről ebben a cikkünkben folyamatosan beszámolunk. 

A Jobbik-Konzervatívok európai parlamenti listavezetője szerint meglepetés lenne, ha bejutnának az EP-be. Róna Péter erről az ellenzéki párt vasárnapi budapesti eredményváró rendezvényén, az este hét órai urnazárást követően tartott sajtótájékoztatón beszélt az MTI kérdésére.

A magas részvételi adatok azt mutatják, hogy a magyar emberek megértették a választás tétjét - mondta Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a kormánypártok eredményváró rendezvényén. Menczer Tamás megköszönte mindenkinek, hogy részt vett a választásokon és külön köszönetet mondott azoknak, akik a "békepárti miniszterelnököt és a békepárti politikai közösséget, a Fidesz KDNP-t" támogatták.

Optimistán várja a választási eredményeket és biztos pártja jó szereplésében a Momentum elnöke, európai parlamenti listavezetője. Donáth Anna vasárnap, az urnazárás után azt mondta, büszke a Momentumra, mert annak tagjai az elmúlt hetekben kemény munkát végeztek.

Sulyok Tamás köztársasági elnök szerint szavazataikban a választók demokratikus akarata fejeződik ki. Hozzátette: ez az alapja alkotmányos rendünknek és az európai jogrendnek egyaránt. Az államfő megköszönte mindenkinek, aki részt vett a szavazásokon, valamint a Nemzeti Választási Iroda munkatársai és mindenki áldozatos munkáját, aki a választások lebonyolításában bármilyen minőségben részt vett.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés