Hirdetés

Magyar Péter szerint bármi is lesz a holnapi szavazás eredménye, az apátiát már legyőzték

Nap Híre portré Nap Híre

Egy nappal a választások előtt tüntetést szervezett Magyar Péter a Hősök terére, aki szerint bármi is lesz a holnapi szavazás eredménye, már legyőzték az apátiát. A beszédeket számos alkalommal „orvost!” kiabálással szakították meg, a nagy melegben többen rosszul lettek.

Egy nappal az önkormányzati- és EP-választások előtt „a rendszerváltás utáni legnagyobb politikai demonstrációjára” hívta a Hősök terére Magyar Péter. A tüntetéseken megjelenő tömeg megtippelése nem hálás feladat – mindenki azt mond, amit az érdekei diktálnak –, azt azonban meg lehet jegyezni, hogy bár megtelt a tér, a Tisza Párt alelnöke által kitűzött cél nem biztos, hogy megvalósult – számolt be az ATV az eseményekről. A tüntetésen többen rosszul lettek, ami a hatalmas hőséget tekintve nem is csoda. 

Magyar Péter – a tüntetés fő szónokaként – fél négy előtt néhány perccel lépett a színpadra, és alig kezdett bele a köszöntésekbe, ismét orvosért kiáltottak a tömegből. Rövid megszakítás után arról kezdett, azért mentek a Hősök terére, mert már nem férnek el máshol. „És azért, hogy fejet hajtsunk az őseink előtt, és ígéretet tegyünk a szobraik előtt, hogy újjáépítjük az országunkat, ahogy tette ez IV. Béla a tatárjárás után. Nem csak azért vagyunk itt, mert ez Magyarország legszebb és legnagyobb tere, hanem azért is, mert ennek a térnek üzenete van, amit magunkkal kell vinnünk és tovább kell adnunk” – fogalmazott.

Három hónap sem telt el az első tüntetésük óta, emlékeztetett a politikus. Szerinte ezt követően a Karmelitában összeült a válságtanács, és turbó fokozatba kapcsolt a lejáratás. „És mit értek el vele? Többen vagyunk, mint valaha. (...) Köszönjük, sokat segítettek!” – fogalmazott, majd felidézte a többi demonstrációját és az országjáró körútját. Magyar Péter szerint az út végére teljesen más ember lett: mint mondta, „ma már látom és tudom, hogy kezdetben egy szikra voltam, ami beindította a változás motorját. Ma pedig már együtt, szövetségben gátakat bontunk szerte a Kárpát-medencében és bárhol a nagyvilágban, ahol magyarok élnek (...) Az elmúlt hetek, hónapok során sokszor hibáztam, de igyekeztem a hibáimból mindig tanulni, és ígérem nektek, hogy mindig tanulni fogok!”. 

Magyar Péter szerint bármi is lesz a holnapi szavazás eredménye, egy már biztos, hogy legyőzték az apátiát, és szövetséget kötöttek magyar és magyar között, fogalmazott. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés