Hirdetés

Magyar Péter országjárásra indul, újabb tüntetést hirdet és indul az EP-választáson

Nap Híre portré Nap Híre

Kevéssel fél 5 előtt kezdett beszélni a tüntetés főszervezője a tüntetőkkel teli Kossuth téren.

Legutóbbi, március 26-ai demonstrációján jelentette be Magyar Péter, hogy újra utcára hívja az embereket április 6-án. Mindez azután történt, hogy Magyar nyilvánosságra hozta a volt feleségével készített felvételt, amelyen a Völner-Schadl ügyről beszélgetnek, Varga Judit pedig súlyos bántalmazással vádolta meg volt férjét. Magyar Péter akkor úgy fogalmazott, volt felesége „előre megírt hazugsággyűjteményt” hozott nyilvánosságra.

Varga Judit ezután a Frizbi TV adásában részletezte állításait, verbális és fizikai abúzusról is beszélt. Később Magyar Facebook-poszttal jelentkezett, Varga verbális abúzusra vonatkozó állításait nem cáfolta, kukaborogatásra és bezárásra vonatkozó vádakat indirekt módon meg is erősítette, azt azonban kijelentette, hogy soha nem verte meg volt feleségét, az viszont többször ököllel megütötte és megrúgta őt (Varga egyébként szintén elismerte, hogy megütötte Magyart). 

Magyar Péter beszéde

Hivatkozás másolása

Magyar Péter kevéssel fél 5 előtt a Europe együttes Final Coundown című dalára lépett a Kossuth teret megtöltő tömeg elé. Megköszönte, hogy eljöttek az ország minden településéről és a világ minden részéről a „magyar nemzet csodálatos főterére” „több százezren”. 

2024. április 6. Jól jegyezzétek meg ezt a dátumot. Mostantól sohasem lesz semmi úgy, ahogy eddig volt – mondta Magyar Péter, aki szerint ma a magyar nemzet megüzente a korrupt hatalomnak, hogy elég volt, megüzente, hogy eddig és ne tovább. Visszavették nemzeti jelképeiket és kifejezéseiket – tette hozzá. 

Magyar szerint megrendült a status quo

Hivatkozás másolása

Egy csoda részesei vagyunk – mondta Magyar Péter, aki szerint ő február 10-én egyedül lépett be egy stúdióba, március 15-én 50 ezren ünnepeltek az Andrássy úton, ma pedig szerinte több százezren vannak a Kossuth téren személyesen és talán milliók vannak velük lélekben. Pár hét alatt az ország legtávolabbi szegletébe is eljutott a remény üzenete – fogalmazott Magyar Péter.

 

Ma már olyan energia van ebben a közösségben, amellyel hegyeket lehet elmozdítani – tette hozzá Magyar Péter, az utóbbi évek legnagyobb politikai demonstrációjának nevezve a tüntetést. Mint elmondta: itt volt 2022. március 15-én a Békemeneten és szerinte közel sem voltak ennyien. Egy kis garázsból indulva megrengettük a politikai status quót, és hétről hétre egyre többen vagyunk – értékelte a helyzetet Magyar Péter.  

Belpesti médiahekk?

Hivatkozás másolása

Minden lejáratás csak tovább erősít bennünket, köszönjük! – üzent a kormánynak Magyar Péter. Szerinte „hiába hazudják azt, hogy a mozgalmunk egy belpesti médiahekk”, a jelenlevők a bizonyíték az ellenkezőjére.

Lépésről lépésre vesszük vissza az országot és építünk egy szuverén, európai Magyarországot – tette hozzá, a jelenlévőket arra biztatva, hogy kapaszkodjanak össze és álljanak ki a szabad, demokratikus Magyarországért. Ezután megköszönte a ma fellépő művészeknek és azoknak, akik eljöttek. 

Ma rajtunk az egész nemzet és a világ szeme is – mondta Magyar Péter, aki szerint egy békés, lehetőségekkel teli országban akarnak élni. Győzni fogunk, mert lerázzuk magunkról az utóbbi évtizedek hatalmi elitjének béklyóját – tette hozzá.

A magyar egy szabadságszerető nép, de a szabadságot nem adják ingyen – mondta Magyar Péter, majd feltette a kérdést, hogy miért van az, hogy mindig van valami, vagy valaki, aki miatt nem megy előre az ország.

Véget vetünk a megosztottságnak – ígérte Magyar Péter, majd a közmédiát bírálta. 

Üzenet Poltnak

Hivatkozás másolása

Ezután Magyar Péter Polt Péternek üzent, „hallod-e te Polt Péter, hogy mit üzen a nép?” felkiáltással. Ezt követően megismételte három kérdését az ügyészséghez:

- igaz-e, hogy Schadl György „Rogán Antal propagandaminiszter-embere” volt

- igaz-e, hogy a kormány már a meggyanúsítás és az őrizetbe vétel előtt tudott arról, hogy büntetőeljárás és titkos megfigyelés zajlik, „és erről Völner Pált is tájékoztatták”.

- igaz-e, hogy Rogán Antal és/vagy Rogán Antal emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták, átírták, megmásították az ügyészségi iratokat

- mikor hallgatják meg tanúként az állítólag érintett minisztereket és a miniszterelnököt

Magyar Péter szerint a korrupt, levitézlett politikai elit és egy új politikai erő közötti küzdelem zajlik. Nem leszünk alattvalók a saját hazánkban – tette hozzá.

Ma még át lehet állni a jó oldalra, se lassan késő lesz – üzent ellenfeleinek Magyar Péter. Szerinte a Talpra Magyarok Közössége irányítja mostantól a Legyél A Változás Egyesületet. Ígérete szerint hamarosan bejelenti azt a pártot is, amelynek segítségével elindulnak a június 9-i EP-választáson és olyan eredményt érnek el, ami az első szög lesz a NER koporsójában. 

Az atombomba mi vagyunk, a magyar nép – mondta Magyar Péter, arra kérve a jelenlévőket: mindenki tegye fel a kérdést, mit tehet a hazáért, a változásért. 

Én csak egy szikra vagyok, aki elindíthatja a motort – értékelte saját szerepét. Nem lesz elég a fotelben ücsörögni vagy csak kommentelni – tette hozzá. Miénk a tér, a pesti utca, de vissza kell vennünk a falvainkat és városainkat – hangsúlyozta Magyar Péter. 

Sikert ígért a követőinek

Hivatkozás másolása

Holnaptól dolgozzunk közösen és ígérem, közösen sikerülni fog – mondta a tüntetés szervezője. Szerinte akik 2010-ben Orbán Viktorra szavaztak, annak ígéretére voksoltak, hogy keletről jön a gáz, de nyugatról a szabadság és Gyurcsány Ferencet el fogják számoltatni. Ehelyett Gyurcsány a NER oszlopa lett – mondta Magyar Péter. Mutassuk meg együtt, hogy ez a megfelelő pillanat, indítsunk egy új időszámítást Magyarországon – fordult követőihez a tüntetés szervezője.

Magyar elfogadhatatlannak nevezte, hogy társadalmi státuszhoz kötött a gyerekek boldogulása.

Azokkal a civilekkel akar együttműködni, akik a legszegényebb 20 százalékkal foglalkoznak – jelentette be. Egyenlő esélyt ígér mindenkinek, valódi felemelkedéshez valódi esély ígér a roma embereknek és megemlékezett a tegnap elhunyt Ferge Zsuzsáról. 

Kockára tettem sokmindent, ti is merjetek a saját környezetetekben megálljt kiáltani – buzdította követőit. Bízzatok magatokban, a közösségünkben, az egyesületünkben és a majdani pártunkban – kéri őket. 

Nem hatalmat és pénzt akarunk, hanem sokkal többet: a hazánkat akarjuk vissza – közölte. Szerinte nem ő, hanem a Fidesz az áruló. 

Nem tőlem fél a Fidesz, hanem tőletek. Félnek a tanártól, a melóstól, a színésztől, de még a meggyalázott állami gondozott-tól – mondta Magyar Péter, majd bejelentette: alkut ajánl Rogán Antalnak: amennyi pénzt „a hazaszerető magyarok lejáratására” költenek, ugyanannyit adjanak a bicskei áldozatoknak. Élesen bírálta Deutsch Tamást, Magyarországot az Uniós legkorruptabb országának nevezte. 

Korrupcióellenes harc Brüsszelben és Budapesten

Hivatkozás másolása

Erős, szuverén Magyarországot, erős, szuverén nemzetállamokon alapuló Európai Uniót követel, azt ígéri, hazahozzák a visszatartott uniós forrásokat. Az Európai Ügyészséghez való azonnali csatlakozást követel, zéró toleranciát követel a hazai és brüsszeli korrupcióval szemben, az európai szuperállam ötletét elutasítja, követeli a magyar gazdák és kkv-k támogatását.  Ütőképes és ütésálló erőt ígér Magyar Péter, amely képes legyőzni a „repedező NER-t”. 

Mindenkire szükségük lesz a június 9-i EP-választáson, a külföldön élő magyarokra is, arra kéri őket, hogy itthon regisztráljanak az EP-választásra - kérte Magyar Péter követőit. Jövő héttől bejárják egész Magyarországot, meghallgatják a vidékiek és fővárosiak problémáit – tette hozzá. Szerinte elindult a változás. Azt ígéri, nem fognak meghátrálni. Arra kéri, mindenki fogja meg a mellette álló kezét és emeljék föl. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés