Hirdetés

Megrendítő dolog történt az M0-áson, erre tényleg nincsenek szavak

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Kedden 21 járműből álló konvoj haladt végig a Magyar Közút szigetszentmiklósi mérnökségéről az M0-ás autóút alacskai pihenőhelyéig. Ezzel emlékezett a társaság a 2000 óta elhunyt kollégáikra, mindegyik jármű egy-egy dolgozó nevét viselte.

A Magyar Közút Zrt. közleménye szerint 2000 óta 21 közútkezelő munkatársuk hunyt el munkavégzés közben, többnyire figyelmetlen akutósok miatt. Mint ismert, néhány évvel ezelőtt az M7-es autópálya Siófokhoz közeli részén, a töreki pihenőben alakítottak ki egy emlékhelyet az elhunyt közútkezelők számára. Azóta azonban betelt a kopjafa melletti réztábla.

Alig egy hete helyezték örök nyugalomra a Közút 41 éves makói munkatársát, aki néhány hete hunyt el az M43-as autópályán egy tragikus balesetben.

Az elmúlt évek tragikus baleseteihez hasonló események a közútkezelő szerint elkerülhetőek lennének, ha sofőrök minden esetben az útra és a vezetésre koncentrálnának, komolyan vennék és betartanák az ideiglenes sebességkorlátozásokat, előjelzéseket - írja a Vezess.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés