Hirdetés

Orbán Viktor: baloldali aktivista kísérelte meg meggyilkolni Ficót

Nap Híre portré Nap Híre

Ahogy azt korábban a Nap Híre is megírta, Robert Fico ellen szerdán követtek el merényletet Nyitrabányán (Handlova), a kihelyezett kormányülést követően. Beszámoltunk arról is, hogy a szlovák miniszterelnök már egy hónappal ezelőtt megjövendölte, hogy hamarosan eljön az a pillanat, amikor erőszakba fordulnak a dolgok északi szomszédunknál. Akkor a párt képviselőjét, Erik Kaliňákot fenyegette meg egy ismeretlen személy a nyílt utcán.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök is leírta a véleményét a brutális merényletről, méghozzá egy Facebook-posztban. "A szlovákiai választást követő kormányváltással Szlovákia elindult a békepártisághoz vezető úton. Ez nagy segítség volt Magyarország számára. Most ezt a folyamatot akasztották meg, lőtték keresztbe" - kezdte a posztot.

"A szlovák miniszterelnök ellen egy baloldali aktivista merényletet követett el. A legfontosabb hónapokban Robert Fico kiesett a munkából. Bizakodunk a felépülésében, de ma egyedül kell küzdenünk a békéért"

- emelte ki Orbán, majd a bejegyzést azzal zárta, hogy "mostantól kétszeres erővel, egymagunk kell harcolnunk. Minden eddiginél nagyobb jelentősége lett az európai választásnak. Véget kell vetni az erőszaknak! El kell mennünk és a békére kell szavaznunk június 9-én!".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés