Hirdetés

Mindenki menekül, óriási a baj a magyar határon

Nap Híre portré Nap Híre

Csaknem tízezren érkeztek Ukrajnából vasárnap.

Az ukrán-magyar határszakaszon 5227-en léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4329-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 65 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Ez történt a múlt héten az orosz-ukrán háborúban

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, az oroszok november óta újult erővel támadják Ukrajnát. Az orosz elnök elrendelte további 170 ezer ember mozgósítását, és a jelek szerint eldöntötték, hogy újra Kijevet fogják támadni. Arról is beszámoltunk, hogy a múlt héten könyörtelenül lecsaptak az oroszok, elszabadult a pokol Ukrajnában: Oroszország 42 drónt indított, és 6 rakétát lőtt ki Ukrajna déli régióira, ezek közül a légvédelem 41 drónt megsemmisített. A hírek szerint egy ember életét vesztette a rakétatámadásban. És írtunk arról is, hogy Putyin a csütörtöki évértékelő sajtóértekezletén kijelentette, Odessza egy orosz város.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés