Hirdetés

Könyörtelenül lecsaptak az oroszok, elszabadult a pokol Ukrajnában

Nap Híre portré Nap Híre

Oroszország 42 drónt indított, és 6 rakétát lőtt ki az éjszaka folyamán Ukrajna déli régióira, ezek közül a légvédelem 41 drónt megsemmisített; egy ember életét vesztette a rakétatámadásban - közölte az ukrán hadsereg csütörtökön.

"A 42 Sahíd-136/131 támadó drónból 41-et sikerült lelőni, túlnyomó többségüket Odessza térségében" - közölte az ukrán légierő a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

Az ukrán hadsereg szerint a lezuhant drónok roncsai több mint egy tucat épületet rongáltak meg Odesszában, és 11 civil, köztük három gyermek megsérült - írja az MTI.

A helyi mentőszolgálatok közlése szerint a szomszédos Herszon megyét ért éjszakai rakétacsapás során egy ember meghalt, egy egészségügyi intézmény, egy lakóház és egy garázs pedig megsemmisült.

A hadsereg azt is közölte, hogy Oroszország a Duna menti ukrán kikötői infrastruktúrát is támadta, és a rakétaroncsok megrongáltak két gabonatároló raktárt.

Mint azt a naphire.hu is megírta, az oroszok november óta újult erővel támadják Ukrajnát. Az orosz elnök elrendelte további 170 ezer ember mozgósítását, és a jelek szerint eldöntötték, hogy újra Kijevet fogják támadni

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés