Hirdetés

Nápolyba visszatért a maffia, súlyos lövöldözés a városban

Nap Híre portré Nap Híre

Újraéledt a maffiaharc Nápolyban.

Legalább 80 lövést adtak le Nápolyban az olasz város utcáin sétáló tömegben, ahol az utóbbi időszakban újraéledt a maffiaharc a Camorra bűnszervezet csoportjai között. A hírek szerint a célpont a mindössze 18 éves Nicola Giuseppe Moffa volt, aki a Contini klán tagja. A fiatalember túlélte a támadást, csak a bal lába sérült meg. Kórházba szállították, ahol rendőri őrizet figyeli a szobáját. A lövöldözés során egy 68 éves gyalogos is megsérült - írja az Infostart.

A leszámolási kísérlet Nápoly belvárosában szerda este történt, de a rendőrség csak pénteken hozta nyilvánosságra a részleteket.

A rendőrök közölték, a lövéseket két, maszkos férfi adta le, akik a helyszínr emotorral érkeztek, majd szabályosan a tömegbe lőttek. Az aszfalton maradt töltényhüvelyek szerint legalább 80 lövést adhattak le. A bérgyilkosok által használt fegyverek között egy kisebb géppisztoly is lehetett.

A nyomozás szerint egyértelmű, hogy a gyilkosok nem figyelmeztetni vagy megfegyelmezni akarták Moffát, hanem meg akarták ölni. Ráadásul nem ez az első alkalom, hogy a fiú lövöldözésbe keveredik: a Nápoly belvárosának üzleteit kirabló fiatalok alkotta banda tagjának számít. A hatóságok nem zárják ki, hogy Moffa és társai a Camorra más családja területére léptek be, vagy olyasvalakit fenyegettek meg, aki más klán védelmét élvezte.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés