Hirdetés

Bérháborút indított a magyar Lidl - nézzék, mennyit fizetnek

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Legrosszabb esetben is havi 400 ezer forintot lehet keresni a magyar Lidl dolgozójaként.

Idén a Lidl mintegy 54 milliárd forintot fordít bérköltségre, hogy minden dolgozójának versenyképes fizetést biztosíthasson. 

Összegyűjtötte a Portfolio, hogy 8 órás munkavégzés esetén hogyan is alakulnak a bruttó fizetési sávok attól függően, hogy új, vagy már régóta ott dolgozóról van szó.

Áruházi dolgozóként újként 395 ezer forinttól indulnak a fizetések egészen 445 ezer forintig, aki viszont már 3 éve ott van, 426 ezer forint az alja a bérének, a plafon pedig 458 ezer forint. Boltvezetőként belépőként 716 ezer és 933 ezer forint között lehet keresni, míg a cégnél eltöltött 3 éves múlttal ugyanez a pozíció már 921 ezer forint és 1 millió 6 ezer forint között fizet.

A legjobban a területi vezetők keresnek az üzletláncnál, akik havonta bruttó 807 ezer forint és 1 millió 302 ezer forint között visznek haza. 

A kezdő targoncavezetők újként ötszázezres nagyságrendben keresnek, 3 éves múlttal pedig 591 ezer és 679 ezer forint közötti bér kapnak. Komissiózóként pedig, ha most kezd valaki, 436 ezer és 532 ezer forint között fizetnek, míg három év után már 498 ezer és 632 ezer forint között fizetnek.

Ezen kívül számos egyéb juttatást is biztosít dolgozóinak a Lidl, például a tömegközlekedéssel történő munkábajárás költségét teljes mértékben térítik, de kapnak a dolgozók karácsonyi ajándékot, munkavállalói kedvezményprogramban is részt vehetnek, az újdonsült szülők pedig baby boxot kapnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés