Hirdetés

Nagy bejelentést tett a Lidl, hamarosan minden megváltozik

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Hamarosan imázsjavító projektbe kezd a Lidl, bár egyelőre nem közölt az áruházlánc pontos részleteket, de ha hinni lehet a pletykáknak, akkor csökkenteni fogják a húskínálatukat, amit úgy fognak kompenzálni, hogy folyamatosan növelni fogják a növényi fehérjék arányát.

Német források szerint a Lidl a jövőben még több zöldségterméket szeretnének kínálni a vásárlók számára. Az intézkedés "alternatíva nélküli", mivel a cég azt az irányelvet vallja, hogy nem áll rendelkezésre az emberiség számára második bolygó, azt kell megvédeni, ahol most élünk. Úgy vélik, hogy az embernek úgy kellene táplálkozniuk, hogy a bolygó határait figyelembe veszik - írja a Blikk.

Garf, a vállalat vezető beszerzője szerint a lépésnek a fiatalabb generáció örülni fog. A közleményben kiemelték, más vállalkozások a kevesebb húsfogyasztásra akarják ösztönözni az embereket. Többek között speciális "témaheteket" terveznek a szupermarketekben a húsmentes termékek népszerűsítésére. A Lidl-csoport kezdetben nem foglalkozott azzal a ténnyel, hogy a masszívan megemelkedett húsárak egyébként is sok vásárlót akadályoznak abban, hogy húst fogyasszanak.

A Lidl a terveit 2025-ig kívánja megvalósítani.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés