Hirdetés

Rendkívüli hír: Letartóztattak négy személyt a prágai tömeggyilkosság után

Nap Híre portré Nap Híre

A prágai rendőrség őrizetbe vett négy személyt, aki "törvénysértő módon reagált" a csütörtöki egyetemi lövöldözésre - közölte pénteken Martin Vondrasek prágai rendőrfőnök.

Az előállított személyek közül egy 14 éves észak-morvaországi fiú azt állította, hogy iskolai lövöldözésre készül. Az iskolás fiú tette ugyan közösség tagja elleni erőszaknak is minősülhetne, azonban a fiú életkora miatt nem vonható felelősségre, a rendőrségnek pedig azt mondta, hogy csak viccelt a támadással kapcsolatban.

Egy prágai férfit, aki bejelentése szerint az egyetemi ámokfutó példájának követését és emberek megölését tervezte, kommandósok fogtak el péntek reggel. Ellene "riadalmat kelő üzenet terjesztése" miatt indult büntetőeljárás.

A harmadik őrizetbe vett személy egy Hradec Kralove régióbeli nő, aki kijelentette: sajnálja, hogy valaki megelőzte az egyetem elleni támadásban. A rendőrfőnök szerint a nő mentális zavarban szenved, és fegyvertartási engedélye sincs.

A negyedik őrizetbe vett személy, egy nyugat-morvaországi férfi azzal fenyegetőzött, hogy az egyetemi támadó egész családjával végezni fog. A rendőrség egy engedéllyel tartott fegyvert foglalt le a férfitől, akit várhatóan több ember ellen elkövetett erőszak szándékával vádolnak meg.

További négy esetben a lövöldöző dicsőítése miatt indult rendőrségi eljárás.

Vondrasek a sajtótájékoztatón arra kérte az újságírókat, hogy munkájuk során "ne népszerűsítsék "a lövöldözőt és bűntettét, mivel ezzel hasonló bűncselekmények elkövetésére ösztönözhetnek másokat - írja az MTI.

Ahogy arról korábban a Nap Híre is beszámolt, csütörtök délután lövöldözés volt a prágai Károly Egyetem filózófia intézeténél, ahol többen életüket vesztették, több tucatnyian pedig megsérültek. A cseh rendőrség kiemelte, egy támadó volt, akit ártalmatlanítottak. A támadó egy 24 éves diák volt, aki a cseh fővárostól 20 kilométerre lakott. A hatóságok az apját szintén holtan találták a nap folyamán. A hírek szerint a támadó az egyetem hallgatója volt, akit hasonló külföldi támadások inspiráltak. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés