Hirdetés

Ez a férfi lehet a prágai tömeggyilkos: előre bejelentette, mire készül

Nap Híre portré Nap Híre

A vérengés során legalább 15 ember vesztette életét, több tucatnyian pedig megsérültek.

Ahogy arról korábban a Nap Híre is beszámolt, csütörtök délután lövöldözés volt a prágai Károly Egyetem filózófia intézeténél, ahol többen életüket vesztették, több tucatnyian pedig megsérültek. A cseh rendőrség kiemelte, egy támadó volt, akit ártalmatlanítottak.

A támadó egy 24 éves diák volt, aki a cseh fővárostól 20 kilométerre lakott. A hatóságok az apját szintén holtan találták a nap folyamán. A hírek szerint a támadó az egyetem hallgatója volt, akit hasonló külföldi támadások inspiráltak. Nemzetközi terrorszervezetekhez egyelőre semmilyen kapcsolat nem állapítható meg. Azt is megmutattuk, hogy a diákok az ablakokon keresztül menekültek az egyetemről.

Közben kiderült az is, hogy pontosan ki követhette el a borzalmas gyilkosságot. Az Index arról számolt be, hogy a vérengzést elkövető férfi napok óta készült a lövöldözésre, amiről a közösségi oldalain is írt. "Tíz perccel a lövöldözés előtt elmentem egy megbeszélésre" - nyilatkozta az egyetem bölcsészkarának dékánhelyettese, aki elmondta azt is, hogy a rendőrség már a tragédia előtt a helyszínen volt.

A rendőrség valószínűleg tudott valamit, mert már ott voltak, de mi egyáltalán nem tudtunk semmit

- jelentette ki Michaela Slussareff. 

Napok óta tervezte a lövöldözést

Hivatkozás másolása

Egy X-fiók szerint a Károly Egyetem lövöldözőjének a neve David Kozak, aki a gyilkosságok után saját magával is végzett. A férfi az egyetem filozófia kara épületének negyedik emeletén nyitott tüzet. Az elkövető a saját Telegram-oldalán naplót vezetett, ahol részletesen leírta, miként készül a vérfürdőre. Először december elején írt arról, hogy mit is tervez az egyetemen.

Bejegyzéseiben többször kiemelte, iskolai lövöldözést tervez, utána pedig öngyilkos lesz. "Mindig is ölni akartam, azt hittem, hogy a jövőben sorozatgyilkos leszek... [...] Rájöttem, hogy sokkal kifizetődőbb tömeggyilkosságokat elkövetni, mint sorozatgyilkosságokat" - írta egyik bejegyzésében a férfi.

Többi bejegyzésében arról írt, hogy mindenki gyűlöli őt, de ez nem érdekli, mert az érzés kölcsönös, ugyanis ő maga is gyűlöli a világot és "a lehető legtöbb fájdalmat" akarja maga után hagyni.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés