Hirdetés

A súlyosan sérült Mbappé egészen elképesztő társaságba került

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Kylian Mbappénak valószínűleg védőmaszkot kell viselnie az Euro 2024 hátralévő részében, miután hétfőn, az Ausztria elleni franciaországi mérkőzésen orrtörést szenvedett.

Ahogy arról beszámoltunk, a francia labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte Ausztriát a németországi Európa-bajnokság csoportkörének hétfői játéknapján. A mérkőzéses két francia játékos, Mbappé és Griezmann is brutális sérüléseket szerzett. Mbappét még a meccs éjjelén kórházba kellett szállítani. A francia csatár a meccs után a közösségi médiában azt kérdezte követőitől, szerintük milyen maszkot kellene viselnie.

  • BBC Sport Gvardioltól Paul Gascoine-ig 11 ikonikus fA Manchester City és a Horvátország védője, Josko Gvardiol a katari világbajnokságon viselt maszkota Japán ellen. Gvardiol még az RB Leipzig játékosaként 2022-ben az SC Freiburg ellen 3-1-re megnyert mérkőzésen törte el az orrát, miután összeütközött akkori csapattársával, Willi Orbánnal.
  • A Tottenham csatára, Son Heung-min védőmaszkot viselt a Portsmouth elleni FA-kupa harmadik fordulójában, miután a Marseille elleni Bajnokok Ligája-összecsapáson arcsérülést szenvedett.
  • A Napoli támadója, Victor Osimhen 2021-ben egy Inter elleni Serie A-mérkőzésen szenvedett szemgödör-sérülést, de a nigériai válogatott játékos évekkel később is viselte a védőmaszkot a mérkőzéseken.
  • A Tottenham Hotspur korábbi és a Bayern München jelenlegi támadója, Harry Kane eltörte az orrát, amikor 2016-ban a Spursszel játszott a Crystal Palace ellen az FA-kupában.
  • A Chelsea korábbi brazil származású spanyol támadója, Diego Costa védő arcmaszkot volt kénytelen viselni, amikor a Chelsea-ben szerepelt – a londoni kékek közül többek között Pedro, Pierre-Emerick Aubameyang, Petr Cech, Cesar Azpilicueta, Gary Cahill és Nemanja Matic. Costa 2016-ban a Southampton ellen viselt arcvédő maszkot a Premier League-ben, miután egy edzésen eltörte az orrát a csapattársával, a jelenleg az AC Milanban szereplő Fikayo Tomorival való ütközés során.
  • Az időközben a BBC szakértőjévé vált spanyol középpályás, Cesc Fabregas maszkot viselt, amikor 2015-ben győztes gólt szerzett a QPR elleni 1-0-s győzelem alkalmával a Premier League-ben. Fabregasnak arcvédő maszkot kellett viselnie, miután eltörte az orrát a Stoke ellen.
  • 2015-ben a lengyel támadó, Robert Lewandowski orr- és állkapocstörést szenvedett korábbi csapata, a Borussia Dortmund elleni Bundesliga-mérkőzésen.
  • A Chelsea játékosa, Fernando Torres maszkot viselt korábbi klubja, a Liverpool ellen a Steaua Bukarest ellen a 2013-as Európa Liga-meccsen kapott orrtörés miatt.
  • A Chelsea játékosa, Fernando Torres 2013-ban, korábbi klubja, a Liverpool ellen maszkot viselt a Steaua Bukarest ellen az Európa Liga-selejtezőn kapott orrtörése miatt.
  • Az AS Roma középpályása, és jelenlegi menedzserük, Daniele De Rossi 2009-ben az Inter Milan ellen szenvedett kettős arccsonttörést, és néhány mérkőzésen keresztül védőmaszkot kellett viselnie, hogy továbbra is futballozhasson.
  • A Chelsea csapatkapitánya, John Terry a Mestalla Stadionban a 2007-es Valencia elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre készülve, arcvédő maszkot visel, hogy megvédje törött arccsontját.
  • A Chelsea csapatkapitánya, John Terry a Valencia elleni 2007-es Bajnokok Ligája-mérkőzésre készülve edzés közben arcvédő maszkot viselt, hogy megvédje törött arccsontját. Terry a Fulham elleni mérkőzésen egy Clint Dempsey-vel való ütközés során sérült meg.
  • És a legenda, Paul Gascoigne. Az angol ikon 1993-ban egy Lengyelország elleni világbajnoki selejtezőn játszott védőmaszkban, hogy megvédje törött arccsontját. Az angol középpályást a hollandok csapatkapitánya, Jan Wouters könyökölte meg egy másik selejtezőn.ocistát idézett fel, akik az évek során maszkot viseltek.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés