Hirdetés

Küszöbön a katasztrófa: a kurszki harcok közelednek egy atomerőműhöz, rendkívüli állapotot rendeltek el

Nap Híre portré Nap Híre

A kurszki harcok fokozatosan közelednek egy atomerőműhöz, ezért a Nemzeti Atomenergia-ügynökség (IAEA) közleményt adott ki, melyben mindkét felet maximális önmérsékletre szólította fel. A térségben Oroszország rendkívüli állapotot rendelt el. 

A Telex azt írja, az ukrán csapatok több mint 10 kilométerre hatoltak be Oroszország belsejébe öt nappal ezelőtt, és ez a legmélyebb határon átnyúló ukrán előrenyomulás azóta, hogy Moszkva 2022 februárjában teljes körű inváziót indított Ukrajna ellen. Volodimir Zelenszkij csütörtök este az ukrán behatolás kapcsán azt mondta, Oroszországnak éreznie kell, mit tett Ukrajnával. Mindeközben az orosz védelmi minisztérium azt közölte, hogy folytatják az ukrán hadsereg visszaverését, az offenzívában a minisztérium szerint az elmúlt 24 órában több mint 280 ukrán katona halt meg. Független források ezt a számot nem támasztották alá. 

Közben a harcok fokozatosan közelednek egy atomerőműhöz, ezért a Nemzeti Atomenergia-ügynökség (IAEA) közleményt adott ki, melyben mindkét felet maximális önmérsékletre szólította fel. A térségben Oroszország rendkívüli állapotot rendelt el, az atomerőmű környékéről négy falu lakóit evakuálták. A The Kyiv Independent szerint több ezer embert menekítettek ki a kurszki térségből. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés