Hirdetés

Kövér László akkora maflást adott Orbán Balázsnak, hogy csak úgy nyekken

Nap Híre portré Nap Híre

Az Országgyűlés házelnöke is elmondta a véleményét Orbán Balázs múlt heti kijelentéséről.

A múlt héten nagy port kavart Orbán Balázs egyik kijelentése, amikor az 1956-os hősökről beszélt. Ahogy azt korábban a Nap Híre is megírta, a miniszterelnök politikai igazgatója egy friss interjúban az orosz-ukrán háborúról beszélt, majd kijelentette, hogy "pont 56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált 2,5 évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát, ennyi ember halt meg, ennyi területet vesztett […]".

Természetesen ebből a kijelentéséből hatalmas botrány lett, ami után a politikus azzal védekezett, hogy félreértették a szavait, pénteken azonban elismerte, hogy hibát követett el és bocsánatot kért.

"Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módra viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el. Vagy hogy ha nem is követ el hibát, megkeresik azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott"

- mondta Kövér László az Inforádió Aréna című műsorában, amit a Telex idézett. Ezzel a házelnök Orbán Viktor politikai igazgatójának azon kijelentésére célzott, hogy Magyarország nem védekezne Oroszország ellen, ahogy azt Ukrajna tette.

Kövér szerint Orbán Balázs szavainak az érintett és mindenki más számára is vannak tanulságai. Szerinte megszűntek azok az idők, amikor értelmesen lehetett beszélni a politikában olyan kérdésekről, amelyek bonyolultabb összefüggésben érthetőek meg. Kövér úgy látja, hogy az elmúlt évtizedekben az értelmiség eltűnt, amivel megszűntek az értelmes, elemző, mélyebb viták, amelyek kihatással lehettek napi politikára.

Szerinte Orbán Balázs abban is hibázott, hogy kormányzati tisztviselőként egy másik ország vezetőjének próbált tanácsokat osztogatni. Mint mondta, erről értelmiségiként lehet véleménye, de nem szerencsés, ha kormányzati szereplőként ezt ki is mondja.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés