Hirdetés

Kiderült: ezt gondolja valójában Kövér László Magyar Péterről

Nap Híre portré Nap Híre

Kövér László a Magyar Nemzetnek adott interjúban arról beszélt, hogy nem lát arra esélyt, hogy Orbán Viktor megbukjon, és szerinte sema Fidesz, sem pedig az ország nincs válságban, ám a világ nagy bajban van. A Fidesz választmányi elnöke úgy véli, a Magyar Péter-jelenség miatt sem kell aggódni.

"Pánikra semmi ok. Feltűnt a politikai küzdőtéren egy eddig ismeretlen, új ellenfél, aki összegyűjtötte azon ellenzéki szavazókat, akiknek régóta elegük volt Gyurcsányékból, a momentumos ostobákból, a nem létező Párbeszédből meg a hangoskodó Tordaikból és Szabó Tímeákból, illetve a Jobbikból, amelyik annyira belebonyolódott a saját cseleibe, hogy már azt sem tudja, honnan indult és merre tart. Semmi más nem történt eddig" - vélekedett Kövér László, 

A fideszes házelnök kitért arra is, hogy Orbán Viktor tizennégy éves kormányzása alatt politikai közösségük történelmi tetteket hajtott végre, aminek az lett az egyik hozadéka, hogy "Orbán Viktoron keresztül Magyarország ma olyan tényező az európai és a világpolitikában, amit az ország mérete, gazdasági potenciálja nem indokol.” Kövér ugyanakkor elismeri, hogy a lendület megtört, ugyanis a mostani kihívásokra még nem találták meg a megfelelő választ, a miniszterelnök pedig a kivezető utat keresi, amikor a gazdasági semlegességről beszél. 

Kövér azt mondta, hogy a nemzetközi politikai, gazdasági kihívásokhoz mérve az Orbán Balázs szavai körüli hisztéria vihar egy pohár vízben, az sem túl érdekes, mi folyik a Tisza Pártban, mit beszél a parlamenti ellenzék. Hozzátette: a Tisza Párt miatt a Fidesznek a stratégiáján nem kell változtatnia, de politikai kommunikációját módosítani kell, mert azt Magyar Péter átalakította. Kövér szerint a valós veszélyt az jelenti, hogy a közösségi média manipulációja miatt mára tömegek veszítették el valóságérzékelésüket. Őket csak az érdekli, hogy akár a politikára vonatkozó vágyaikat is kiszolgálják - szemlézte a 24.hu

A fideszes házelnök szerint a celebpolitizálás találó kifejezés erre a jelenségre. Kitért arra is, hogy a celebek feltűnése a kultúrának botrányos szintlépés volt lefelé, hiszen teljesítmény nélkül lehetett valaki ismert, ha saját ürességét, közönségességét a nyilvánosság elé tárta, és ez a stílus most átszivárgott a politikába, ami fenyegető a demokrácia jövőjére nézve. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés