Hirdetés

Hátborzongató új szövődménnyel támad a koronavírus, megkongatták a vészharangot az orvosok

Nap Híre portré Nap Híre

Aggasztó koronavírus-szövődmények jelentek meg egy fiatal, 15 éves lánynál.

Két héttel azután került légzési nehézségekkel kórházba egy egészséges 15 éves lány, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje. Azonnal a sürgősségi osztályra vitték a fiatal, majd az orvosok rájöttek, hogy mi okozza a bajt. A vírus teljesen megbénította a lány hangszálait.

Az orvosok kiemelték, a lány asztma- és szorongással kapcsolatos előzményekkel rendelkezett. A tizenéves azt mondta az orvosoknak, hogy kilenc nappal a megbetegedés után kezdődött nála a légszomj - írja az ATV.

A diáklányon endoszkópos vizsgálatot végeztek, a szakemberek ekkor fedezték fel, hogy mindkét hangszála megbénült. Majd arra a következtetésre jutottak, hogy a bénulás a vírus szövődménye lehet.

Tekintettel arra, hogy a vírus mennyire gyakori a gyermekek körében, ezt az újonnan felismert lehetséges szövődményt minden olyan gyermeknél figyelembe kell venni, aki légzési, beszéd- vagy nyelési panaszokkal jelentkezik a megbetegedés után. Ez különösen fontos, mivel az ilyen panaszokat könnyen olyan gyakoribb diagnózisoknak tulajdoníthatják, mint például az asztma

- hangsúlyozta Danielle Reny Larrow fül-orr-gégész. Azt is megjegyezte az orvos, hogy az egyik hangszál bénulása nyelési és beszédproblémákat okozhat, azonban ha mindkét hangszalag megbénul, akkor akár légzési nehézségek is fennállhatnak, ami súlyos esetben akár sebészeti beavatkozást is szükségessé tehet. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés