Hirdetés

Na most van baj: Kim Dzsongun kiadta a parancsot a hadseregnek

Nap Híre portré Nap Híre

Kim Dzsongun észak-koreai vezető a hadgyakorlatok fokozására szólította föl az ország hadseregét egy katonai kiképzőtáborban tett látogatása során - jelentette a KCNA észak-koreai állami hírügynökség csütörtökön.

"Kim a háború győzelmét biztosító, fontos feladatokat vázolt föl a tényleges hadgyakorlatok fokozására" - közölte a KCNA angol nyelvű jelentésében, hozzátéve, hogy Kim felszólította a sereget, hogy az ellenséges feleknek "a háború kirobbantásáért tett legcsekélyebb próbálkozását is elsöprő erővel" fékezze meg.

A látogatást pár nappal megelőzően Dél-Korea és az Egyesült Államok közös hadgyakorlatot tartott, megkezdve ezzel az éves gyakorlatsorozatot az észak-koreai nukleáris és rakétafenyegetéssel szembeni elrettentés részeként - írja az MTI. 

Kim még hétfőn a közös gyakorlatra reagálva kijelentette, hogy az érintett országok "drágán meg fognak fizetni ezért".

Kim Dzsong Un egyre gyakrabban fenyegetőzik háborúval. Nemrégiben például azt mondta, Phenjan nem fog habozni, hogy atomtámadást indítson, ha ellenségei "nukleáris fegyverekkel provokálják. Előtte pedig azt közölte, az Egyesült Államok elszámította magát egy, a Koreai-félsziget közelébe tervezett hadgyakorlattal, ezért számolnia kell a Észak-Korea lépéseivel. "Elmúltak azok az idők, amikor a megelőző csapás az Amerikai Egyesült Államok monopóliuma volt" – jelentette ki Kim Dzsongun. Kim Dzsong Un szerint az Amerikai Egyesült Államok atomháborúra tett kísérletet, és úgy reagált, hogy nem marad el Észak-Korea válasza. Szerinte az amerikai katonai provokációk egyre veszélyesebb szakaszba lépnek. Arról is beszámoltunk, hogy Phenjan nemrégiben új, hiperszonikus fegyverrel felszerelt, szilárd hajtóanyagú közepes hatótávolságú rakétát tesztelt.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés