Hirdetés

Itt a bejelentés: újabb háború törhet ki pillanatokon belül

Nap Híre portré Nap Híre

Ez minden eddiginél durvább lehet: Kim Dzsong Un nukleáris megelőző csapással fenyegetőzik.

A Koreai Népi Demokratikus Köztársaság vezetője szerint az Egyesült Államok elszámította magát egy, a Koreai-félsziget közelébe tervezett hadgyakorlattal, ezért számolnia kell a Észak-Korea lépéseivel. "Elmúltak azok az idők, amikor a megelőző csapás az Amerikai Egyesült Államok monopóliuma volt" – jelentette ki Kim Dzsongun, a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság (KNDK) vezetője a KCNA észak-koreai állami hírügynökség közlése szerint, szúrta ki az Index.

Kim Dzsong Un szerint az Amerikai Egyesült Államok atomháborúra tett kísérletet, és úgy reagált, hogy nem marad el Észak-Korea válasza. Szerinte az amerikai katonai provokációk egyre veszélyesebb szakaszba lépnek. 

Az észak-koreai állami hírügynökség információi szerint az Egyesült Államok minden nukleáris stratégiai eszközt Dél-Koreába költöztetne. Kitértek arra is, hogy Phenjan nemrég törvénybe iktatta nukleáris fegyverkezési politikáját, amely „szükséges viselkedési normákat” ír elő a KNDK elleni nukleáris agresszió esetére.

Jobb, ha az Amerikai Egyesült Államok minél hamarabb felismeri, hogy elszámította magát és veszélyes pillanat közeleg számára – zárta az ügynökség a közleményét.  

A naphire.hu korábban arról is beszámolt, hogy Kim Dzsong Un Oroszországba látogatott, ahol ördögi mosollyal az arcán tekintette meg az orosz atomfegyvereket

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés