Hirdetés

Ez a férfi több mint 100 kígyót rejtett el a nadrágjába, hogy átcsempéssze őket a határon

Garai Kitti portré Garai Kitti

Kína vámhatósága közölte, hogy elkaptak egy férfit, aki több mint 100 élő kígyót próbált becsempészni Kínába úgy, hogy a nadrágjába gyömögyölszte a csúszómászókat. 

A vámosok a dél-kínai Sencsen városában fogták el a férfit, aki a Futian kikötőn, a Hongkong és a szárazföldi Kína közötti ellenőrző ponton keresztül utazott - közölte a hivatal kedden.

Az ellenőrzés során a rendőrök a nadrágja zsebében hat, szalaggal lezárt vászonzsákot találtak. "A rendőrök kinyitották a táskákat, és megállapították, hogy mindegyik táskában több, különböző formájú és színű élő kígyó volt" - áll a közleményben. "A számolás után összesen 104 kígyót találtunk" - tették hozzá. 

Később öt kígyófajt azonosítottak - tejkígyót, disznóorrú siklót, vörös gabonasiklót, texasi patkánykígyót és a bikasiklót - amelyek közül négy nem őshonos Kínában. Szerencsére egyik faj sem mérges kígyó - írja a CNN

A vámhivatal azt nem tudatta, hogy a férfit letartóztatták-e, ugyanakkor figyelmeztetett, hogy "ha az előírásokat megsértik, a vámhatóság a törvénynek megfelelően jogi felelősségre vonja őket". Júniusban egy másik férfit tartóztattak le, aki 454 veszélyeztetett teknőst próbált Makaóból a kínai szárazföldre csempészni.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés