Kezdődik a nyomor: csak háromnaponta folyhat víz a csapból

  • Életmód
 portré

Míg az olaszok csak éjszakára zárják el az ívóvizet, a Maros megyei szolgáltató már nappal is: háromnaponként folyik majd a csapból a víz.

A regionális vízügyesek kedden közleményben hívták fel a figyelmet arra, hogy a vezetékes vízzel történő kerti öntözések miatt vannak olyan települések, ahová nem jut megfelelő mennyiségű ivóvíz. A román szolgáltató szerint a megszorítás a megoldás, ezért Mezőcsáváson, Mezősámsondon, Mezőbándon, Mezőrücsön, Mezőkirályfalván, Örményesen, Mezőszilváson, Mezőmadarason, Mezőpagocsán, Uzdiszentpéteren és Nagysármáson csak háromnaponta fog víz folyni a csapból. 

A sajtószóvivőjük azt mondta, a vezetékrendszer régi, nagy fogyasztás esetén nincs akkora kapacitása, hogy el tudják juttatni a vizet a végeken lévő településekre. Ezért amint elkezdődik a kertek öntözése, és ahogy a nagyobb állatfarmok több vizet használnak, nem tudnak vizet juttatni minden településre. Megoldásként lezárnak vezetékeket, csapokat, hogy mindenkihez, legalább hetente kétszer eljusson a létfontosságú ivóvíz.

Idézzük: „Az éghajlatváltozás miatt egyre nagyobbak a hőségek, egyre több ivóvizet használnak el az emberek, nem csak háztartási célokra. Míg előző években csak július végén, augusztusban voltak ehhez hasonló nehézségek, mos már júniusban ezzel küszködünk. Mi elismerjük, hogy a vezeték miatt sem jut el a víz a végekre, de a lakók észszerűtlen fogyasztása is hozzájárul ehhez.” - írja a szekelyhon.ro

Cimkék:
  • vízkorlátozás
  • Maros megye
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet