Hirdetés

Most jött a hír: megkéselték az egyik képviselőjelöltet

Nap Híre portré Nap Híre

Egy plakátrongálót ért tetten, amikor megprobálta ezt megakadályozni, az illető késsel támadt a politikusra.

Nem sokkal a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni támadás után újabb politikus vált áldozattá, ezúttal Németországban. Kedden késő este Mannheimben megkéselték a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) egyik önkormányzatiképviselő-jelöltjét.

Az áldozat megsebesült, az elkövetőt letartóztatták.

Az incidens éjszaka háromnegyed tizenegykor történt. A mannheimi rendőrség hivatalosan reggel csak annyit erősített meg, hogy rendőri akció történt. Részletes tájékoztatást az esetről szerda délelőttre ígértek - írja az Infostart

Az AfD helyi szervezetének tájékoztatása szerint az incidens a piactér közelében történt. Az AfD jelöltje állítólag egy plakátrongálót ért tetten. Amikor megpróbálta ebben megakadályozni, akkor az illető megtámadta, s késsel megsebesítette. A megtámadott jelölt egyelőre kórházban van könnyebb, vágott sebesülésekkel.

Az AfD tájékoztatásában a „baloldali szélsőségesként” írta le a támadót, ezt azonban hivatalosan még nem sikerült megerősíteni.

Ahogy arról a Naphire.hu-n is beszámoltunk, nemrég merényletet kíséreltek meg elkövetni Robert Fico ellen. A szlovák kormányfő azóta szerencsére már túl van az életveszélyen, miután a támadást követően órákon keresztül műtötték. Mint később kiderült, a támadó, a 71 éves Juraj Cintula nem értett egyet a kormány politikájával, ezért lőhetett rá Robert Ficóra. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés