Hirdetés

Brutálisan meggyilkolta volt párja a párizsi olimpikont

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Az olimpiai maratonfutó Rebecca Cheptegei meghalt, miután barátja állítólag brutálisan felgyújtotta.

A párizsi olimpián maratonfutásban a nők között 44. helyezést elért 33 éves ugandai atléta testének 75 százalékán horrorisztikus égési sérüléseket szenvedett, miután volt élettársa besurrant az otthonába, megtámadta és felgyújtotta őt - jelentette a helyi média. A 33 éves Rebecca Cheptegei napokkal később halt bele szörnyű sérüléseibe – írja a Sky News.

Cheptegei napokig kritikus állapotban volt, és a nyugat-kenyai Eldoret városának lévő Moi Oktató Kórház intenzív osztályán kapott orvosi ellátást.

Sokk Kenyában és Ugandában is

Hivatkozás másolása

A Radio 4 Ensunsuzi afrikai rádióállomás csütörtökön tweetelte a szörnyű hírt: „Meghalt Rebecca Cheptegei, az ugandai olimpikon, akit kenyai barátja felgyújtott”.

Nem sokkal később az Ugandai Atlétikai Szövetség a következőket tette közzé: „Mély szomorúsággal jelentjük be, hogy ma kora reggel elhunyt sportolónk, Rebecca Cheptegei, aki tragikus módon családon belüli erőszak áldozatává vált. „Szövetségként elítéljük az ilyen cselekményeket, és igazságszolgáltatást követelünk. Nyugodjon békében.”

A helyi rendőrfőnök, Jeremiah ole Kosiom kedden elmondta, hogy Cheptegei volt barátja vasárnap egy vita során benzinnel leöntötte és felgyújtotta.

Otthonában támadt áldozatára a gyilkosa

Hivatkozás másolása

A férfi állítólag akkor hatolt be a sportoló Endebess városában lévő otthonába, amikor ő és két gyermeke a templomban voltak. Ezt követően meggyújtotta a hazatérő nőt, és közben őt magát is elborították a lángok, és kórházba szállították - írja a Nation Africa. Cheptegei apja, Joseph Cheptegei a The Star című kenyai lapnak elmondta, hogy lánya két gyermekének nem a támadással vádolt férfi az apja. A brutális erőszak után a szomszédok siettek a sportoló segítségére.  

Az emberek az X-en tisztelegtek a sportoló előtt. A rendőrfőnök azt mondta: „[A bűncselekmény előtt] a[volt] pár veszekedését hallották a házuk előtt. A veszekedés során a [szemtanúk] látták, amint [a férfi] folyadékot öntött a nőre, majd meggyújtja.”

A kegyetlen gyilkosság háttere

Hivatkozás másolása

A rendőrség nyomozást indított. Ebből eddig annyi derült ki, hogy a bestiális kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság előzménye, hogy Cheptegei - aki a kenyai határ közelében fekvő ugandai régióból származik - vásárolt egy földterületet a kenyai Trans Nzoia megyében, és házat épített, hogy közelebb legyen a kenyai atlétikai edzőközpontokhoz. Egy helyi közigazgatási hatósági jelentés szerint a volt pár vitába keveredett a telek miatt.

Cheptegei apja a kórházból beszélt másik lányával, és a helyi médiának elmondta, hogy Cheptegei és exe nem sokkal az állítólagos támadás előtt a telek tulajdonjogán veszekedtek.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés