Hirdetés

Katasztrófa történhetett a Krími hídon, vészhelyzetet rendeltek el

Nap Híre portré Nap Híre

Hétfő hajnalban vészhelyzetre hivatkozva leállították a forgalmat a Krími hídon.

Krím orosz kormányzója megerősítette a hírt, miszerint terelik a forgalmat, ám ennél több információt nem árult el arról, hogy mi történhetett a Krím félszigetet és Oroszországot összekötő, 18 kilométeres kercsi hídnál. A kormányzó a Telegram-csatornáján azt írta, a helyszínen dolgoznak a rendfenntartó és katasztrófaelhárító szervek is.

"A jelenlegi helyzetre való tekintettel arra kérem a félsziget lakóit és látogatóit, hogy tartózkodjanak a krími hídon való átutazástól, és biztonsági okokból válasszanak alternatív szárazföldi útvonalat az új régiókon keresztül” – írta Akszjonov a Telegramon.

A krími hatóságok később azt közölték, hogy a „vészhelyzetben” egy gyerek megsérült, akit helikopterrel szállítottak az oroszországi Krasznodar régióba. A széles körben követett orosz Szürke Zóna Telegram-csatorna azt írta, két csapás is érte a hidat éjjel három és fél négy között, de ezt egyelőre semmilyen hivatalos forrás nem erősítette meg - írja a Telex. A portál beszámolója szerint az orosz közlekedési minisztérium annyit közölt, hogy a híd krími oldalán sérült az út.

Azokat a híreket egyelőre senki sem erősítette meg, amelyek szerint a híd tartóoszlopai megsérültek. A minisztérium hangsúlyozta, hogy a híd állapotának vizsgálata folyamatban van. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés