Hirdetés

Brutális ukrán támadás indult a Krím térségében

Nap Híre portré Nap Híre

Az ukrán hadsereg vasárnap SZ-200 típusú rakétákkal támadta a Kercsi-szorosi hidat és térségét az oroszok szerint.

Az Ukrajna elleni orosz támadás kezdete óta neuralgikus kérdés a Krím félsziget jövője, amit Oroszország 2014-ben egyoldalúan szakított el Ukrajnától. Mi is írtunk arról, hogy áprilisban hatalmas tűz ütött ki egy olajtározónál a Krím-félszigeten, miután egy drón eltalálta azt.

Nem először éri ukrán támadás az oroszok által egyoldalúan elszakított félszigetet
Nem először éri ukrán támadás az oroszok által egyoldalúan elszakított félszigetet MTI

 Az ukrán hadsereg vasárnap SZ-200 típusú rakétákkal támadta a Kercsi-szorosi hidat és térségét – közölte Viktor Afzalov, az orosz légierő vezérkari főnöke Valerij Geraszimovnak, az orosz fegyveres erők vezérkari főnökének adott jelentésében. A jelentés szerint „a Kercsi-szorosban lévő közlekedési átkelőt (Krími híd) és a morozovszki repülőteret támadó rakétákat légvédelmi eszközökkel megsemmisítették. Nem voltak se áldozatok, se károk” – derült ki az orosz védelmi tárca hétfői beszámolójából, ami szerint a támadásnak Rosztov és Kaluga régiókban lévő létesítmények is célpontjai voltak. Két SZ–200-as rakétát az orosz légvédelem megsemmisített, további kettőt pedig rádióelektronikus eszközökkel tettek harcképtelenné.

Valerij Geraszimov hadseregtábornok, vezérkari főnök utasította az egyesített csoport parancsnokságát, hogy szervezzék meg az SZ–200-as rakéták és más ellenséges csapásmérő fegyverek tárolási helyeinek, valamint kilövőállásainak azonosítását, és a megelőzés céljával tervezzék meg a támadásukat.

A védelmi tárca Telegram üzenetküldő alkalmazásán egy fénykép is megjelent, amelyen jelentést tesznek Geraszimov tábornoknak. A Reuters brit hírügynökség megemlíti, hogy ez az első alkalom, hogy az orosz vezérkari főnök megjelent a nyilvánosság előtt a Wagner orosz magánhadsereg és alapítója, Jevgenyij Prigozsin június 24-i zendülése óta.

(via InfoStart)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés