Hirdetés

Kastélyt szeretne? Most akciós!

Nap Híre portré Nap Híre

Budapesttől 169 kilométerre található a rábasebesi Széchenyi-kastély, amit most akciós áron lehet megvásárolni.

A gyönyörű kastélyról nemrégiben került fel egy hirdetés az egyik ingatlanos oldalra - szúrta ki a Blikk

A rezidenciát 1903-1904 között építették. Utolsó gazdája Wilburg báró volt, a második világháború idejéig. 1945 után a tanács, a téesz a kezelője, aztán a Pallas Lapkiadó. Sokat egyik se tudott rá költeni (vagy talán éppen semmit se), az idő vasfoga viszont annál szorgalmasabb volt. A Pallas végül is, mert pénz kellett neki, megszabadult az épülettől. Egy vállalkozó, Gyarmati Zoltán vette meg. A második világháború után a kastély gazdátlanul maradt, a bútorokat a lakosság széthordta. A leírások szerint a Széchenyi-kastélynak három fő része van. A középsőben található a recepció és egy körülbelül ötven személy befogadására alkalmas terem, amelyhez egy nagy terasz is csatlakozik.

Az épületben egy vadászterem és egy bécsi kávézó is található. Huszonként apartmanból áll, mindegyikhez nappali, hálószoba, fürdőszoba és minikonyha tartozik. A telken található másik épületben még két apartman és a gépészeti egységek kaptak helyet. Bár az épületek felújításra szorulnak, helyi védettséggel rendelkeznek, így biztosítják a hosszú távú megőrzésüket.

És most kapaszkodjon meg: a kastélyra most akciós áron lehet lecsapni, így 500 millió forint helyett "csak" 475 millió forintot kérnek érte. 

Az ingatlanhirdetésben az áll, hogy az egykori Széchenyi-kastélyt sokféle módon lehetne hasznosítani. Magánbirtok, nyaraló, magánkórház, de akár rendezvényközpont, idősotthon, vagy luxushotelt is válhatna belőle.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés