Hirdetés

Rendkívüli hír: Karsai Dániel találkozik Orbán Viktor miniszterével

Nap Híre portré Nap Híre

A gyógyíthatatlan betegségben szenvedő alkotmányjogász testvére, Karsai Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában jelentette be, hogy Dániel a jövő héten találkozni fog Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel.

Mint ismert, az Alkotmánybíróság a héten elutasította Karsai Dániel panaszát. A gyógyíthatatlan betegségben szenvedő jogász ezt azután nyújtotta be, hogy előbb a Nemzeti Választási Bizottság, később pedig a Kúria is elutasította az úgynevezett aktív eutanáziával kapcsolatos népszavazási kérelmét. Azt szerették volna elérni, hogy a BTK-t enyhítsék, és vegyék ki azon passzust, miszerint 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel lehet súlytani, aki külföldön segít valakinek, hogy az a életvégi döntését meghozhassa.  

Karsai Dániel testvére, Karsai Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorában közölte, hogy Dániel találkozni fog a jövő héten Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, de a pontos időpont még nem ismert, illetve a beszélgetés tárgya sem alakult még ki. 

Péter azt is elmondta: "testvére pénteken egy hosszú elemzést fog posztolni az AB döntése kapcsán. Másrészt a választások után új népszavazási kérdéseket fogalmaznak meg. Nem adják fel. Dani sosem adja fel!"

Az alkotmányjogász tavaly szeptember végén jelentette be, hogy ALS-betegségben szenved. Bár ő maga azt mondta, hogy akkor sem élne az eutanáziával, ha engedélyeznék, mégis azért küzd, hogy az embernek legyen joga az értelmetlen szenvedés helyett méltósággal befejezni az életét. Magyarországon erre nincs jogi lehetőség, sőt, arra sincs mód, hogy ebből a célból valaki külföldre távozzon, és ott fejezze be emberhez méltón az életét. Karsai Dániel ezért pert indított a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán, beadványában azt kérte, kötelezzék a magyar államot olyan jogszabályok megalkotására, amelyek lehetővé teszik az életvégi döntés szabadságát. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés