Hirdetés

Indul a karácsonyi vásárlási láz: ezekre érdemes odafigyelni

Garai Kitti portré Garai Kitti

Nemcsak a vásárlók, hanem a fogyasztóvédelem is készül az ünnepi lázra. Most azt is elárulták, hogy mire érdemes odafigyelnünk a karácsonyi nagybevásárlás idején. 

A Fogyasztóvédelmi Hatóság kiemelt ellenőrzéseket végez az adventi időszakban, ugyanis a vásárlások jelentős hányada az év utolsó felére koncentrálódik. A fogyasztóvédelem a hagyományos üzletek, piacok, kitelepülések mellett az online áruházakat is vizsgálja - derül ki a Spirit FM Aktuál című műsorából.

Kupecki Nóra alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár arra hívta fel a vásárlók figyelmét, hogy egy kis tudatossággal és odafigyeléssel elkerülhetjük a kellemetlenségeket. Kiemelte: 

A vásárlás után például tizennégy napig jogosultak vagyunk az indoklás nélküli elállásra, ez pedig igaz az online vásárolt termékekre is.

Hivatkozás másolása

A helyettes államtitkár a műsorban arra is rámutatott, hogy a terméktől való ellállás esetén nem csupán annak az ára jár vissza, hanem a kiszállított árucikkek esetében a szállítás költsége is. Ugyanakkor hozzátette, hogy a termék visszaküldéséről a fogyasztónak kell gondoskodnia.

Kupecki Nóra szólt a túlárazásokról is. Mint mondta, a fogyasztóvédelem ez esetekben is el tud járni, ám ezeket mindig egyesével, az eset minden körülményére tekintettel kell megvizsgálnia a hatóságnak. 

A műsorban karácsony egyik legnagyobb slágertermékéről, az égősorokról is szó esett. A helyettes államtitkár mindenkinek azt javasolta, hogy igyekezzenek megfelelő szakboltból beszerezni ezeket a termékeket, ugyanis ott a megfelelő feliratokkal és tájékoztatókkal is el vannak látva a termékek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés