Hirdetés

Karácsony Gergely visszahívta Vitézy Dávidot: itt vannak a beszélgetés részletei

Nap Híre portré Nap Híre

Karácsony Gergely elnézést kért kiszivárgott mondataiért, miszerint lapáttal fogja agyonverni vetélytársát, az LMP-Zöldek és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelöltjét a kampányban - közölte Vitézy Dávid csütörtökön Facebook-bejegyzésében.

Ma este a Partizánban Gulyás Mártonnak tett ígéretét betartva az adást követően visszahívott Karácsony Gergely főpolgármester, így végre sor került a választás estéjén általam kezdeményezett telefonbeszélgetésre" - írta a bejegyzésben Vitézy Dávid, aki Karácsony Gergely bocsánatkérését elfogadta.

"Nagyon bízom benne, hogy akármi is lesz a jogorvoslatok és az újraszámlálás végeredménye, a normális emberi hangnemet helyre tudjuk állítani. Minden erőmmel ezen leszek, hisz ez Budapest érdeke is, és ebben az irányban tett fontos lépésnek tekintem ezt a mai beszélgetést" - tette hozzá.

A bejegyzés szerint a választási jogorvoslatok kapcsán röviden ismertették egymással a közvéleménynek már bemutatott érveiket, ezügyben a pénteki újraszámlálás és a további esetleges jogorvoslati folyamatok végeredménye lesz döntő - írta.

Vitézy Dávid Karácsony Gergellyel azt is közölte, hogy akármelyikük is lesz a jogerős választási eredmény szerint a főpolgármester, elfogadja és tiszteletben fogja tartani. "Ha ő lesz az, minden nyilvános fórumon ki fogok állni amellett, hogy ő a megválasztott főpolgármester, ezt most közvetlenül is elmondtam neki" - írta Facebook-bejegyzésében Vitézy Dávid, számolt be az MTI. 

Ahogy arról korábban a Nap Híre is beszámolt, vasárnap nagyon kiélezett verseny zajlott a fővárosban, ahol alig pár száz szavazaton múlt a választás végkimenetele. A választást végül Karácsony Gergely nyerte meg, azonban mindössze 324 szavazattal tudta csak legyőzni Vitézy Dávidot. Az LMP jelöltje nemrég bejelentette, hogy kérvnyezte a szavazatok újraszámlálását. Ezután pedig az a hír jött, hogy a Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, ami pénteken meg is fog történni.

Arról is írtunk, hogy Karácsony Gergely főpolgármester csütörtök délután a Nemzeti Választási iroda elé hirdetett sajtótájékoztatót, ahol bejelentette, hogy azt szeretné, hogy ha Budapest teljes területén a lehető legrövidebb időn belül megismételnék a főpolgármester-választást.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés