Hirdetés

Rendkívüli hír: Karácsony Gergely a választás megismétlését kéri a fővárosban

Nap Híre portré Nap Híre

Ahogy arról korábban a Nap Híre is beszámolt, vasárnap nagyon kiélezett verseny zajlott a fővárosban, ahol alig pár száz szavazaton múlt a választás végkimenetele. A választást végül Karácsony Gergely nyerte meg, azonban mindössze 324 szavazattal tudta csak legyőzni Vitézy Dávidot. Az LMP jelöltje nemrég bejelentette, hogy kérvnyezte a szavazatok újraszámlálását. Ezután pedig az a hír jött, hogy a Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, ami pénteken meg is fog történni.

Most azonban újabb fordulat állt be a történetben, ugyanis Karácsony Gergely főpolgármester csütörtök délután a Nemzeti Választási iroda elé hirdetett sajtótájékoztatót, ahol bejelentette, hogy

azt szeretné, hogy ha Budapest teljes területén a lehető legrövidebb időn belül megismételnék a főpolgármester-választást.

Karácsony kiemelte azt is, hogy szerinte azok a bizonyítékok, amelyeket Vitézy Dávidék benyújtottak, nem indokolják az újraszámlálást, ezek valójában fideszes delegáltak egyennyilatkozatai. Ez viszont kinyitott egy ajtót, amelyen zúdulnak be a kételyek az újraszámlálás tisztaságát illetően - írja az Index.

A főpolgármester úgy fogalmazott, hogy az egész újraszámlálási folyamatban semmilyen jogállamisági farancia nem valósult meg. Hozzátette, a mai napon, függetlenül a holnapi számlálástól, mindenképpen a választás megismétlését kezdeményezi, akkor is, ha holnap őt hirdetnék ki győztesnek, mert a bizalmat helyre kell állítani.

A főpolgármester leszögezte, több jogorvoslati lehetőség is van, első körben a Nemzeti Választási Bizottság határozatát támadhatja meg.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés