Hirdetés

Cyla kitálalt: nem kaptam fizetést, Deutsch Tamással is rötyögnék

Nap Híre portré Nap Híre

Donáth Anna meghívására az Európai Parlamentbe látogatott Kajdi Csaba Cyla a héten. A népszerű influenszer az ATV Start című műsorában beszélt a tapasztalatairól, és azt is elárulta, mennyit fizetett neki ezért az utazásért a Momentum.

A műsorban az influenszer kiemelte, nagy élmény neki, hogy meghívták Strasbourgba, ahol most van az Európai Parlament plenáris ülése. Mint mondta, Donáth Anna kezdeményezte a látogatást, ő mutatja be neki az EP működését a helyszínen.

Kapott már hideget-meleget, a kormány lakájmédiája arról ír, hogy megvette őt az ellenzék. “Bárcsak, rendesen közpénzen tudnék utazni egy honvédségi repülőn külön bejárattal. De nem, egy sima WizzAir-rel utaztam”

- hangsúlyozta a beszélgetés elején Cyla, aki elárulta azt is, hogy miért fogadta el a Momentum képviselőjének a meghívását. Mint mondta, a célja az volt, hogy a követőivel is megismertesse az Európai Uniót és annak működését.

Kiemelte, állampolgárként annyit lát, hogy az Európai Bizottság elnökét az Orbán-kormány úgy ábrázolja az óriásplakátokon, mint a patás ördögöt. Ám arról nem kapnak a magyarok információt, hogyan is működik a szervezet, mit tesz értünk, hogyan érkezik az az európai uniós pénz, ami járna nekünk, hiszen erről már "nem informál minket a közmédia".

Úgy látja, hogy az Európai Unió nem az ellensége a magyaroknak, hanem a barátja, az viszont más kérdés, hogy a kormányzattal milyen csaták mennek a politika terén. Kiemelte, hogy mindenkinek - még az ellenzéknek is - célja, hogy Magyarország fejlődjön, megkapja az uniós pénzeket, de bizonyos elvárásokat ezért teljesíteni kell.

Hozzátette, az Európai Uniót egy nagy családként írja le, és magát is európainak tartja, abban pedig bízik, hogy minden magyar állampolgár hasonlóképpen gondolkodik. Azt is kijelentette Kajdi Csaba, hogy

"nincsenek politikai céljaim. Elmeim vannak, pártjaim nincsenek. Nem is szeretnék elköteleződni".

Elárulta, hogy a saját videóiban sem akarja kritizálni a kormányt, inkább informatív módon beszél az Európai Parlamentről, a parlamenti képviselőkről. “Hogyha ezt Deutsch Tamás szemén keresztül mutatom be, akkor abban is benne vagyok” - tette hozzá. Kérdésre elárulta, hogy mivel az EP-be akart eljutni, ezért ha Deutsch hívta volna, akkor is igen lett volna a válasza, és akár együtt “lötyögött volna” vele. Kiderült, hogy egyébként találkozott a fideszes politikussal, aki kedvesen odalépett hozzá és kezet fogott vele. Vallja, hogy attól függetlenül, hogy nem értünk egyet valakivel bizonyos témákban, még tisztelettel kell lennünk egymás felé. 

A kérdésre, hogy fizetnek-e neki, azt mondta, a repülőjegyét állták, onnan egy kisbusszal mentek tovább Strasbourgba, valamint a hotelt is állták neki. Hozzátette, hogy egy fondüt még fizetett neki Donáth Anna.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés