Hirdetés

Nem kell kávé, ha elolvassa, miket beszél K. Endre Balog Zoltánról

Nap Híre portré Nap Híre

A bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettese azt mondta a Blikknek, hogy hálás Varga Juditnak és Novák Katalinnak a döntésükért. 

Pár napja Balog Zoltán a 777 portálnak adott interjút, ahol többek között arról beszélt, hogy ő járt közben K. Endre ügyénél Novák Katalinnál, és nem érzi azt, hogy bűnt követett volna el, amikor kegyelmet kért K. Endrének. A bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettese most a Blikknek így reagált a püspök szavaira: "Balog Zoltán püspök úr azon nagyon kevés közismert személyek közé tartozik, aki az ellenem gerjesztett lincshangulatban továbbra is nyíltan felvállalja a véleményét, kiáll az ártatlanságom mellett. A püspök úr ismeri a munkámat, a személyiségemet, és rendelkezik mindazokkal a háttér-információkkal, amelyeket nem tudott figyelembe venni az igazságszolgáltatás ártatlanságom bizonyítása érdekében”.

K. Endre beszélt arról, hogy az is megfelel a valóságnak, hogy az igazáért küzdő embernek tartja Balog, mivel az is - szemlézte a cikket az ATV

"Minden korábbi nyilatkozatomat fenntartom. Az ügyészség vádat emelt ellenem anélkül, hogy rendőrségi meghallgatáson vettem volna részt. Az ítéleti tényállást megalapozó tényeket olyan, egymással és önmagában is ellentmondásban álló, több esetben közvetett tudomással bíró tanúktól származó tanúvallomásokból építette össze az ügyészség, majd a bíróság, amelyek nem álltak össze olyan zárt láncolattá, amely alapján kétséget kizáró bizonyossággal meg lehetett volna állapítani a bűnösségemet. Két közvetlen tanú egybehangzóan azt nyilatkozta a bíróságon, hogy rájuk nézve semmilyen kényszerítő hatást nem gyakoroltam. Végtelenül sajnálom a kegyelemadókat, hogy le kellett mondaniuk, ugyanakkor hálásan köszönöm a döntésüket. Balog püspök úr talán azért várt a nyilvánosság előtt megszólalni a választásokig, mert a kegyelmi ügyet politikai haszonszerzésre használták fel a politikai pártok kisebb-nagyobb sikerrel" - jelentette ki K. Endre. 

Úgy tudni, a volt igazgatóhelyettes az ideje nagy részét Erdélyben tölti, Zabolán.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés