Hirdetés

Bevonták Justin Timberlake jogosítványát, hivatalosan is megvádolták ittas vezetéssel

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az énekes ártatlannak vallotta magát az ittas vezetés vádjában.

Mint azt korábban a Nap Híre is megírta, június végén Justin Timberlake-et letartóztatták ittas vezetés miatt New York-ban. A popsztárt június 18-án tartóztatták le, miután a rendőrök megállították szürke BMW-jével, mert a vádirat szerint megállás nélkül áthajtott egy stoptáblán és nem tudta az autóját az út jobb oldalán tartani. Amikor a rendőrök megállították, Timberlake szemei "véreresek és üvegesek" voltak, és "erős alkoholszag áradt a leheletéből" - áll a dokumentumban. Az énekes beszéde is teljesen lelassult, és rosszul teljesített a tisztek józansági tesztjein is. 

A 43 éves Timberlake ellen pénteken hivatalosan is vádat emeltek.

Carl Irace, Sag Harbor falu bírája határozatlan időre bevonta Timberlake vezetői engedélyét, ahogyan az egy ittas vezetésért való letartóztatás után szokásos.

Timberlake ügyvédje tagadta, hogy alkoholos befolyásoltság alatt ült volna a volánnál az énekes, és elutasította az ellene felhozott vádakat.

Pénteken Timberlake fekete galléros inget viselt, és a virtuális bírósági meghallgatás során kétszer is megszólalt, és a bíró kérdéseire igennel válaszolt - írja a BBC.

A sztár Németországból jelentkezett be, ahol nemrég koncertezett, a hétvégén pedig a belgiumi Antwerpenben fog fellépni.

A 10-szeres Grammy-díjas énekes a múlt héten kihagyta első bírósági meghallgatását, méghozzá az éppen zajló világkörüli turnéja miatt.

A bíróságnak azért kellett újabb meghallgatást tartania, hogy hivatalosan is vádat emelhessenek ellene.

A pénteki meghallgatás során Irace bíró erősen bírálta a sztár védőügyvédjét, Edward Burke-öt, amiért "felelőtlen" megjegyzéseket tett az újságíróknak a bíróságon kívül. Burke a múlt héten az újságíróknak azt mondta, hogy a rendőrség "számos jelentős hibát" elkövetett az üggyel kapcsolatban.

"A legfontosabb tény, amit tudni kell erről az ügyről, hogy Justin nem volt ittas, és nem kellett volna letartóztatni ittas vezetésért" - jelentette ki az védőügyvéd.

New York államban az ittas vezetés miatt kiszabható büntetés egy év börtön, 1000 dollárnyi pénzbírság és a vezetői engedély legalább hat hónapra való felfüggesztése.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés