Hirdetés

Borzalmas betegségben szenved a világsztár, ide már csoda kell

Morvay Péter portré Morvay Péter

Drámai bejelentést tett Justin Bieber, aki lemondta összes 2023-as koncertjét. A sztár súlyos betegsége csak az esetek kevesebb, mint felében gyógyítható.

Biebernél tavaly diagnosztizálták a Ramsay Hunt-szindrómát, ami súlyos arcbénulással jár.

A 29 éves énekesnél 2022 júniusában jelentkezett részleges arcbénulás, miután egy vírus megtámadta a fülében lévő idegeket.

Justin Bieber azt remélte, hogy néhány hónap alatt sikerül felépülnie, de mint kiderült a betegség ennél sokkal súlyosabb.

A sztár tavaly év végén egy másik súlyos döntést is meghozott, amikor minden dalát eladta.

Először 2022 nyarán érkeztek hírek arról, hogy egyre súlyosabb Justin Bieber állapota.

A Ramsay Hunt-szindróma vírusos arcbénulás,

ugyanaz a kórokozó váltja ki, mint a bárányhimlőt.

Justin Bieber fél arc teljesen lebénult
Justin Bieber fél arc teljesen lebénult BBC

A betegségben szenvedők számára nehézzé válhat az evés és ivás, és képtelenek lehetnek tisztán beszélni. A vírus megtámadhatja a szemet is, ami miatt a nehézzé válik a pislogás, de vakság is kialakulhat.

Brit orvosok szerint a kilátások meglehetősen aggasztóak, mert

„a betegek kevesebb mint fele gyógyul meg teljesen”.

A Ramsay Hunt-szindróma gyors kezelése azonban csökkentheti a szövődmények kockázatát, amelyek közé tartozhat az arcizomzat maradandó gyengesége és a süketség is.

Az Instagramon közzétett videójában Bieber őszintén beszélt állapotáról:

„Ahogy láthatjátok, ez az egyik szememmel nem tudok pislogni. Nem tudok mosolyogni az arcomnak ezen az oldalán. És az orrlyukam sem mozog, tehát teljes bénulás van az arcomnak ezen az oldalán".

A sztár a rajongók megértését kérte. Elmondta, hogy megérti azokat, akiket frusztrál a koncertek lemondása, de elmondta:

„Egyszerűen fizikailag nem vagyok képes színpadra lépni.”

"Remélem, megértitek, és ezt az időt arra fogom felhasználni, hogy pihenjek, lazítsak és újra 100%-os legyek, hogy azt csinálhassam, amire születtem. De addig is, ez nem az."

Bieber azt is elmondta, hogy arcgyakorlatokat végez, amivel megpróbálja visszanyerni a mozgását, de csak a hite segít abban, hogy bizakodva nézzen a jövőbe:

„Nem tudjuk, mennyi idő lesz, de minden rendben lesz, van reményem és bízom Istenben. Bízom benne, hogy mindennek oka van. Most még nem tudom, hogy mi az, de addig is pihenni fogok.” – üzente a rajongóknak Bieber.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés