Hirdetés

Szoboszlai Dominik Klopp után is jól járhat: ő lehet a Liverpool következő edzője?

Nap Híre portré Nap Híre

Jürgen Klopp elárulta, ki lenne a megfelelő utódja a Liverpoolnál.

Ahogy arról a Naphire.hu is beszámolt, a szezon végén távozik a Liverpooltól Jürgen Klopp. Mióta a német szakember bejelentette a távozását, folyamatosan mennek a találgatások, hogy ki veheti át a helyét. A Sportal azt írja, a szurkolók és a sajtó talán leginkább kedvelt jelöltje Xabi Alonso, aki fantasztikus munkát végez a Bundesligát vezető Leverkusennél, ráadásul liverpooli kötődése is van, hiszen 2004 és 2009 között a „vörösöknél” futballozott.

Most megkérdezték Jürgen Kloppot arról, hogy mit szólna ahhoz, ha Xabi venné át a helyét a Liverpoolnál. 

Xabi hihetetlen munkát végez, és ez most teljesen független attól, hogy mit pletykálnak. Akkor is ezt mondanám, ha nyolc héttel korábban kérdeztek volna. A dinoszauruszok – Carlo Ancelotti, José Mourinho, Pep Guardiola, talán én – a következő 20 évben már nem lesznek itt. Jó, talán Mourinhót kivéve. A következő generáció már itt van, és Xabi kiemelkedik ebből a közegből

- vélekedett Klopp, aki szerint az már segít Xabi helyzetén, hogy edzői családból származik és korábban világklasszis futballista volt. 

Már játékosként is kicsit olyan volt, mint egy edző. A futballja, a taktikája, az átigazolásai, mind kivételesek. Sokáig szerepeltem a Bundesligában, nekem elhihetik, hogy ez hihetetlenül lenyűgöző. Nem csupán a pontok száma, a mutatott játék is. Remek igazolásai voltak, pontosan azok, amelyekre szükségük volt, és ez igazán különleges munka

- tette hozzá. 

Korábban írtunk arról is, hogy megszólalt Szoboszlai Dominik menedzsere, aki arról beszélt, mi vár a magyar játékosra Klopp távozása után.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés