Hirdetés

Dráma a Liverpoolnál: Klopp után a legnagyobb sztárok is távozhatnak a csapatból

Nap Híre portré Nap Híre

A német szakember távozása érzékenyen érinti a játékosokat, és az is könnyen elképzelhető, hogy néhányan miatta fognak távozni a csapatból.

Ahogy arról a Naphire.hu is beszámolt, távozik a Liverpooltól Jürgen Klopp. A német edző 2015 októberében vette át a csapatot, de most úgy döntött, hogy befejezi liverpooli pályafutását. Nem sokkal később kiderült: Manuel Neuer, a Bayern München labdarúgócsapatának német világbajnok kapusa szerint Jürgen Klopp egyértelműen esélyes a bajor együttes edzői posztjára, de azt is el tudja képzelni, hogy szövetségi kapitányként helyezkedjen el a jövőben. 

A The Sun szerint lehetséges, hogy Klopp távozása után a csapat sztárjai is elhagyják a Liverpoolt. Bár Szoboszlai Dominik még csak tavaly nyáron igazolt a csapathoz, és a szerződése 2028. június 30-ig szól, valószínűleg őt is érzékenyen fogja érinteni Klopp távozása. Vélhetően a magyar focista az angol topklubnál marad a német szakember távozása után is - írja a Metropol.

 A csapatkapitány, Virgil van Dijk helyzete ellenben már jóval komplikáltabb. A 32 éves középhátvéd 2018 óta erősíti a liverpooliakat és nemrég azt nyilatkozta, szeretné megvárni az új edzői stábot, és azután döntene a jövőjéről. Mohamed Szalah szintén távozhat, az egyiptomi klasszist tavaly nyár óta ostromolja hihetetlen ajánlatokkal Szaúd-Arábia, szerződése pedig jövő júniusban lejár, így ez lehet az egyik utolsó esély, hogy nagy pénzt kapjon érte a klub.

Alisson megingathatatlan első számú kapus a csapatnál, már mindent megnyert a csapattal, így könnyen lehet, hogy 31 évesen új kalandot keres pályafutása utolsó szakaszára. Joe Gomez a több játéklehetőség reményében válthat, a West Ham United és Newcastle United élénken figyeli az eseményeket. Joel Matip 2016-ban még Klopp kifejezett kérésére érkezett a Schalkétól, a német szakembernek pedig az egyik nagy kedvence a kameruni középhátvéd. Klopp távozásával könnyen lehet, hogy a 32 éves futballistának sem lesz maradása a hatszoros Bajnokok Ligája-győztesnél.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés