Hirdetés

Kiderült: Itt folytathatja edzői pályafutását a Liverpooltól távozó Jürgen Klopp

Nap Híre portré Nap Híre

Manuel Neuer, a Bayern München labdarúgócsapatának német világbajnok kapusa szerint Jürgen Klopp egyértelműen esélyes a bajor együttes edzői posztjára, de azt is el tudja képzelni, hogy szövetségi kapitányként helyezkedjen el a jövőben.

A 37 éves hálóőr egy szurkolói találkozón megjegyezte, hogy a Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Liverpool jelenlegi vezetőedzője híres, tapasztalt, taktikai tudása is kiváló, éppen ezért elismert a szakmában.

"Mindenképpen potenciális jelölt lehet a Bayern Münchennél a későbbiekben"

- mondta Neuer,az 56 éves szakemberről, aki pénteken jelentette be, hogy csaknem kilenc év után a szezon végén távozik a Vörösöktől. Ugyanakkor a korábban a Borussia Dortmund és a Mainz együttesét is irányító tréner kiemelte, hogy szeretne szünetet tartani és eltávolodni a labdarúgástól.

Neuer szerint Klopptól függ, hogy mikor veheti át a Bayern München irányítását, vagy bármelyik másik klasszis csapatét - írja az MTI.

"Lehet, hogy már nem szeretne mindennapos munkát végezni, így azt is el tudom képzelni, hogy egy nap valamelyik válogatott szövetségi kapitánya legyen" - fogalmazott a 117-szeres válogatott kapus.  

Thomas Tuchelnek, a német bajnokság második helyén álló müncheni klub jelenlegi edzőjének - akinek Lőw Zsolt a másodedzője - 2025-ig szól a szerződése, míg Julian Nagelsmannak a nyáron a németországi Európa-bajnoksággal véget ér a megbízatása a német válogatottnál.

Ahogy arról korábban a Nap Híre is beszámolt, múlt héten robbant a bombahír, miszerint Klopp a szezon végével távozik a Liverpool FC-től. A távozását azzal indokolja, hogy elfogyott az energiája és így nem tudja már tovább folytatni a munkát. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés