Hirdetés

Kiderült az igazság: ezért hagyja ott a Liverpoolt Jürgen Klopp

Nap Híre portré Nap Híre

Klopp először azzal indokolta a távozását, hogy érzi, lassan kifogy az energiáiból, most azonban kiderült, hogy a felesége beszélte rá a döntésre.

Ahogy arról a Naphire.hu is beszámolt, távozik a Liverpooltól Jürgen Klopp. A német edző 2015 októberében vette át a csapatot, de most úgy döntött, hogy befejezi liverpooli pályafutását. Nem sokkal később kiderült: Manuel Neuer, a Bayern München labdarúgócsapatának német világbajnok kapusa szerint Jürgen Klopp egyértelműen esélyes a bajor együttes edzői posztjára, de azt is el tudja képzelni, hogy szövetségi kapitányként helyezkedjen el a jövőben. 

Bár Jürgen Klopp nem is lehetett volna sikeresebb a Liverpool élén, most azonban mégis a távozás mellett döntött, amit eleinte azzal indokolt, hogy elfáradt. Most kiderült azonban, hogy a felesége keze is benne van a döntésben - írja az Origo. 

A Liverpool vezetőedzője 2005 óta él házasságban a második feleségével, Ulla Sandrockkal, akinek mindig is nagy beleszólása volt Klopp döntéseibe. A portál felidézte, Sandrock például 2013-ban lebeszélte férjét arról, hogy a Manchester United edzője legyen, 2022-ben pedig a Liverpoolnál éppen meggyőzte őt, hogy szerződést hosszabbítson a Vörösöknél. "Ulla maradni akar, és jó férjként mit teszel, ha a feleséged maradni akar? Maradsz. A legfontosabb szerződés az életemben, amit aláírtam, azt Ullával kötöttem" – mondta akkor Klopp.

A házaspár állítólag a nő kérésére azonban már akkor megegyezett, hogy a hosszabbítás ugyan papíron négy évre szóljon, de az a valóságban csak két év legyen – azaz már 2022-ben eldőlhetett, hogy 2024-ben távozik Klopp. Bár akkor még nem tudhatták, hogy  2024 elején a Liverpool vezetni fogja a bajnoki tabellát, a Ligakupában ismét bejut a fináléba, valamint az Európa-ligában és az FA-kupában is versenyben lesz még. Ám úgy tűnik, Kloppot és feleségét nem befolyásolják az aktuális sikerek. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés