Hirdetés

Joe Biden ismét halottakkal társalgott és el is dicsekedett vele

Nap Híre portré Nap Híre

Joe Biden hétfőn arról beszélt, hogy egy 28 éve halott elnökkel tárgyalt.

Joe Biden ismét sikeresen összekevert a nyilvánosság előtt két politikust. "Mitterrand" - mondta Biden, azonban az amerikai elnök valójában Macronra gondolhatott, nem pedig az 1996-ban elhunyt egykori franca elnökre.

Egy jelenet az Élőhalottak éjszakájából. A jövő héten melyikükkel tárgyal Joe Biden? (Fotó: Wikipedia)
Egy jelenet az Élőhalottak éjszakájából. A jövő héten melyikükkel tárgyal Joe Biden? (Fotó: Wikipedia)

Az elnök egy mondaton belül kavarodott bele a nevekbe, az országokba és az évszámokba is, amikor hétfőn egy Las Vegas-i kampányeseményen mondott beszédt, ami során arról szólt, hogyan reagált Franciaország és Németország vezetői, amikor a 2021. január 6-i, Capitoliumban történt zavargások után a G7-csúcstalálkozón találkoztak vele - írja a Telex.

"Leültem, és azt mondtam, hogy Amerika visszatért, mire Mitterrand Németországból… mármint Franciaországból, rám nézett, és azt kérdezte, hogy meddig"

- fogalmazott Joe Biden, aki ezután azt is elmesélte, hogy a német kancellár megkérdezte tőle, hogy mit szólna hozzá, ha Angliában felgyújtanák az alsóházat, hogy megakadályozzák, hogy beiktassák a megválasztott miniszterelnököt. Mire Biden azt mondta, erre még soha nem gondolt. "Mit mondanánk, ha ez egy másik demokráciában megtörténne?" - tette fel a kérdést.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés