Hirdetés

Egyre furább: mi a fenét művelt Bolsonaro a magyar nagykövetségen?

Nap Híre portré Nap Híre

A The Guardian arról ír, hogy a brazil külügyminisztérium bekérette Halmai Miklós magyar nagykövetet, hogy magyarázatot adjon arra, miért bujkált Jair Bolsonaro a magyar nagykövetségen - írja a 24.hu.

A portál felidézte, február nyolcadikán a brazil rendőrség elvette Jair Bolsonaro volt elnök útlevelét és letartóztatta két korábbi beosztottját, akiket azzal vádolnak, hogy puccsot tervezztek végrehajtani az országban, miután Bolsonaro elvesztette a választást. Négy nappal később a volt elnököt videóra vette egy kamera, amint a brazíliavárosi magyar nagykövetség bejárata előtt várakozik. A nagykövetség kameráinak felvételeit ezután valaki kiszivárogtatta. 

A hírek szerint Bolsonaro két napig volt a magyar nagykövetségen, ahol a magyar nagykövettel is találkozot. Bolsonarot idegen állam nagykövetségének területén nem tudják letartóztatni.

Nem tagadom, hogy a nagykövetségen voltam… Nem mondom meg, hol jártam még. Baráti kapcsolatban vagyok néhány államfővel, akik aggódnak értem. Beszélek velük az országunk érdekeit szolgáló ügyekről. Pont. A többi csak spekuláció

- nyilatkozta Bolsonaro. A volt elnök ügyvédei közleményben azt állították, hogy Bolsonaro azért járt a nagykövetségen, hogy "kapcsolatot tartson egy baráti ország hatóságaival."

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés