Hirdetés

Izraeli hadsereg: Biden látogatása nem késlelteti a Gáza elleni szárazföldi támadást

Nap Híre portré Nap Híre

Az Izraeli Védelmi Erők szóvivője szerint a hadsereg nem számít arra, hogy Joe Biden amerikai elnök holnapi izraeli látogatása késleltetné vagy megnehezítené a gázai szárazföldi hadműveletet.

Több egy hét telt el azóta, hogy Izrael ellen minden képzeletet felülmúlóan bestiális támadást indított a Hamász terrorszervezet. A Naphire.hu folyamatosan beszámolt róla, hogy a Gázai-övezetet uraló Hamász terrorszervezet harcosai szárazföldön, a tenger felől és a levegőből is megtámadták Izraelt, amelyre legalább 5000 rakétát lőttek ki ezzel egy időben. Arról is írtunk, hogy a példátlan terrortámadásnak már több mint 1400 halálos áldozata van. 

"Azt hiszem, az elnök is azt mondta, hogy 'a Hamászt el kell pusztítani', és pontosan ez a katonai célunk" - mondta Jonathan Conricus alezredes a CNN-nek. Nyilatkozatát a Times of Israel idézte.

Biden tervezett látogatása a legújabb demonstrációja annak, hogy Washington kőkeményen támogatja Jeruzsálemet az október 7-i Hamász-rohamot követően.

Ő lesz az első államfő, aki a konfliktus kezdete óta Izraelbe látogat. A múlt héten szenvedélyes beszédet mondott, amelyben elborzadását fejezte ki a Hamász brutális támadása miatt, és ezzel megnyerte az izraelieket a politikai spektrum minden szegmensében.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés