Hirdetés

Sokkoló bejelentést tett a Hamász: Két izraeli túsz is meghalt a fogságban

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A Hamász hétfőn jelentette be, hogy az 53 éves Joszí Sarabi és a 38 éves Itai Szvirszkij fogságban meghalt. A 26 éves Noa Argamani a jelentések szerint még életben van.

A gázai székhelyű iszlamista terrorszervezet frissítése egy Argamanit bemutató videóban hangzott el, amelyben a 26 éves nő beszámolt túsztársa haláláról.

"Egy épületben tartózkodtam. Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) három rakátát lőtt ki. Két rakéta felrobbant, a másik nem. Az épületben voltunk az Al-Kasszam katonáival és három tússzal, Noa Argamanival, Itai Svirsky-vel és Yossef Sharabival. Miután az épületet eltalálták, mindannyiunkat betemetett a törmelék. Az al-Kasszam katonái megmentették az én életemet és Itaiét is, de sajnos Yossie-n nem tudtak segíteni"

- hangzott el a Hamász által közzétett videóban. "Több nap... és éjszaka után Itait és engem áthelyeztek egy másik helyre. Szállítás közben Itait eltalálta egy légicsapás, nem élte túl" - tette hozzá a nő, amit a Jerusalem Post idézett.

A lap kiemelte, a Hamász nem először hajtott végre pszichológiai hadviselést.

Az izraeli nő a videóban arról is beszélt, hogy a két társa az IDF légicsapásai miatt halt meg. Majd vélhetően a terroristák parancsára úgy fogalmazott, hogy "hagyjátok abba ezt az őrületet és hozzatok haza minket a családjainkhoz, amíg még élünk".

A Jerusalem Post kiemelte, hogy Svirskyt október 7-én ejtették túszul a Hamász terroristái dél-izraelben. A 38 éves férfi akkoriban édesanyjánál, a 70 éves Oritnál tartózkodott. Ő és az édesanyja a takarók alatt bújkáltak egy szobában, amikor a terroristák berontottak és megölték az asszonyt. Itai édesapját, a 71 éves Rafit is meggyilkolták, három golden retrieverével együtt. Sharabit és fiát, a 13 éves Orent is elrabolták a Kibbutzból. Orent a túszok és foglyok cseréje során adták vissza.

Több mint három hónap telt el azóta, hogy Izrael ellen minden képzeletet felülmúlóan bestiális támadást indított a Hamász terrorszervezet. A Naphire.hu folyamatosan beszámolt róla, hogy a Gázai-övezetet uraló Hamász terroristái szárazföldön, a tenger felől és a levegőből is megtámadták Izraelt, amelyre legalább 5000 rakétát lőttek ki ezzel egy időben. Arról is írtunk, hogy a példátlan terrortámadásnak már több mint 1200 halálos áldozata van és a Hamász több mint 200 túszt ejtett. Sokan közülük a mai napig sem szabadultak ki. Gázai hivatalos források szerint a háborúban már több mint 23 900 ember halt meg az övezetben, ahol több mint kétmillió ember él.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés