Hirdetés

Izrael megsemmisítette a Hamász főhadiszállását

Nap Híre portré Nap Híre

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) megsemmisítette a terrorszervezet gázai főhadiszállását, ahol a Hamász vezetőinek lakásai, irodái voltak - tudósít az Index.

A portál beszámolója szerint az IDF harci mérnöki alakulata, a Jahalom különleges műveleti egységgel és a 401. dandár hadműveleti egységének katonáival együtt semmisítette meg a titkos földalatti alagúthálózatot, amelyet még szerdán foglaltak el az izraeli erők. "A Hamász gázai vezetőinek főhadiszállását vontuk ellenőrzés alá, amikor ez kiderült, megsemmisítettük a létesítményt, ahol a Hamász magas rangú tisztviselőinek lakásai és irodái voltak" - közölte az Izraeli Védelmi Erők.

Az alagútrendszer Gáza város központi része alatt volt. Az információk szerint a Hamász vezetői, Iszmail Hanije, Yahya Sinwar és Muhammad Deif ezt a hálózatot használták a szervezet működésének és mozgásának irányítására Gáza város központjában, és a „Parancsnokok tere” becenevet kapta.

Beni Aharon ezredes azt közölte, hogy az alagutat szándékosan alakították ki olyan területen, amely lakóövezetek között helyezkedik el, és főiskola, szálloda és ruhabolt is található alatta.

Több mint két hónap telt el azóta, hogy Izrael ellen minden képzeletet felülmúlóan bestiális támadást indított a Hamász terrorszervezet. A Naphire.hu folyamatosan beszámolt róla, hogy a Gázai-övezetet uraló Hamász terroristái szárazföldön, a tenger felől és a levegőből is megtámadták Izraelt, amelyre legalább 5000 rakétát lőttek ki ezzel egy időben. Arról is írtunk, hogy a példátlan terrortámadásnak már több mint 1200 halálos áldozata van és a Hamász több mint 200 túszt ejtett.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés