Hirdetés

Rendkívüli hír: órákon belül megtámadhatja Izraelt Irán és a Hezbollah

Nap Híre portré Nap Híre

Már zajlanak az előkészületek egy esetleges iráni támadásra Izrael ellen. Szombaton Michael Kurilla, a közel-keleti amerikai erőkért felelős tábornok, az amerikai központi parancsnokság (CENTCOM) vezetője is megérkezett a Közel-Keletre. Az előkészületek hátterében a Hamász és a Hezbollah magas rangú vezetőinek meggyilkolása áll, amelyek miatt Irán megtorlást helyezett kilátásba.

A tábornokot már a korábban történt eszkaláció előtt is betervezték. Egy amerikai tisztviselő szerint Kurilla célja, hogy mozgósítsa azt a nemzetközi és regionális koalíciót, amely április 13-án sikeresen védte meg Izraelt egy iráni támadástól - írja a Portfolio.

Három amerikai és izraeli tisztviselő szerint Irán már hétfőn támadást indíthat Izrael ellen.

Közben az USA bejelentette, hogy megerősíti erőit a Közel-Keleten egy esetleges iráni támadásra készülve. Például több hadihajót és vadászgépet küldenek a térségbe.

Egy amerikai tisztviselő szerint Kurilla több öböl menti országba is ellátogat majd útja során. Jordánia különösen fontos állomás lesz számára, ugyanis a jordániaiak jelentős szerepet játszottak az áprilisi támadás során.

Az egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy Irán és a Hezbollah összehangolt támadást hajtanának végre vagy külön-külön cselekednének. Ugyanakkor a tisztviselők úgy gondolják, hogy mindkét fél még mindig dolgozik katonai terveik véglegesítésén és politikai jóváhagyásukon.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés