Hirdetés

Az új frissítéssel 118 új emoji is érkezik az iPhone-okra

Garai Kitti portré Garai Kitti

Még több emoji közül válogathatnak hamarosan az iPhone-felhasználók, ugyanis a közeljövőben 118 új emoji érkezik majd a telefonokra. A New York Post szerint az emojik az új IOS 17.4 béta verziójában érhetőek el, ami várhatóan idén tavasszal jelenik majd meg.

"Valószínű, hogy az iOS 17.4 végleges, nyilvános kiadása 2024 márciusában vagy áprilisában jut el a felhasználókhoz" - mondta a 32 éves Keith Broni, az Emojipedia referenciaoldal főszerkesztője, aki jóváhagyta a legújabb kiegészítéseket. A 15.1-nek nevezett emoji-bővítőcsomag - amelynek változatai a Samsung és más készülékeken is elérhetőek lesznek - a Unicode 2023 szeptemberi ajánlásaiból származik.

Ezek között szerepel "hat vadonatúj emoji-koncepció": Egy vízszintesen rázó fej, egy függőlegesen rázó fej, egy főnix, egy lime, egy barna gomba és egy törött lánc. A csomag négy nemsemleges családi emojit is tartalmaz. Az iOS 17.4 béta a meglévő családi emojikat is átalakítja. "Ahelyett, hogy színes ember emojikat jelenítenének meg egymás mellett, az összes családi emoji mostantól egy szürke négyzet alakú ikonon átfedő fehér sziluettek különböző kombinációit jeleníti meg" - magyarázza az Emojipedia. 

Érdemes megemlíteni a hat új, irányt meghatározó emojit is, a jobbra néző, sétáló személytől kezdve a jobbra néző, kerekesszékes személyig. Ezek mindegyike az összes emoji nemi opcióval és öt bőrszín módosító opcióval együtt érkezik, így összesen 108-ra nő a számuk az Emojipedia szerint.

Mindent egybevetve ezek a digitális hieroglifák üdvözlendő kiegészítést jelentenek az előző, szeptemberi emoji-frissítéshez, amely egy rózsaszín szívet, egy fejrázó smiley-arcot, valamint egy jávorszarvast és egy libát tartalmazott.

Broni megjegyezte azt is, hogy az emojik növekvő népszerűsége bizonyítja, hogy a digitális diskurzusban egy pixel többet ér ezer szónál. "Hihetetlenül hatékony kommunikációs eszköz, amelyet az emberek arra használnak, hogy jobban kifejezzék magukat" - mondta.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés