Hirdetés

Megszólalt az emoji-szakértő: ezeket a hangulatjeleket használtuk a legtöbbször 2023-ban

Garai Kitti portré Garai Kitti

Egy ír emoji-szakértő felfedte, hogy 2023-ban mi volt a 10 legnépszerűbb emoji a felhasználók körében. 

A 32 éves Keith Broni, Emojipedia nevű oldal főszerkesztejő azt állítja, hogy a tavaly használt emojik túlnyomórészt pozitív hangulatúak voltak. Az első ötben szerepelt például a sírós-nevetős arc, a padlón hempergő nevető arc, a piros szív, az imádság jele, valamint egy másik sírós-nevetős emoji. 

"2023-ban a leggyakrabban használt emojik az emoji-billentyűzet abszolút klasszikusaiból válogattak" - mondta Broni.

A szakértő szerint azóta, hogy 2008-ban bekerültek az online szótárba az emojik, egyre inkább elterjedtek a kommunikációban is, és ez azt bizonyítja, hogy a Z generáció számára a képi diskurzus ugyanolyan fontos, mint az idősebb generációk számára - írja a New York Post.

Az elmúlt 10 év 7 milliárd tweetje alapján az emojik használata soha nem volt még ilyen magas, mivel az Emojipedia szerint minden ötödik posztban használták őket. Az is kiderült, hogy az X-en a síró, nevető arc volt a leggyakrabban használt hangulatjel.

Eközben az idén megjelent új szimbólumok közül a legnépszerűbbek a rózsaszín, szürke és kék szívek, valamint a remegő arc voltak. A rangsorból azonban idén kiesett a felfelé hüvelykujj (like) jel. 

Broni úgy véli, a lista azt jelzi, hogy az emberek "továbbra is kifejezik a pozitivitást barátaik és családtagjaik körében". Hozzátette, ez a magatartás egyúttal üdvözlendően elüt attól a tendenciától, hogy idegenek "gyűlöletbeszédet és félretájékoztatást szórnak a közösségi médiában".

Azonban, ahogy az a közösségi médiában is látható, a síró és nevető emojikat gyakran használják mások kigúnyolására, és nem kizárólag az ártatlan jókedv jelzésére szolgálnak.

Broni egyébként mindig optimista, azt jósolja, hogy jövőre is a naposabb hangulatjelek fogják uralni a listát. Szerinte a nevetős-sírós fej jövőre is az első helyen marad. Érdekes módon az "eredeti" smiley arc az elmúlt években csökkenő tendenciát mutatott az Emojipedia szerint.

Broni végül úgy véli, hogy az emojik a belátható jövőben az online kommunikáció szerves részét fogják képezni. "Az emojik globális népszerűsége évről évre folyamatosan növekszik, és ez 2023-ban sem lesz másképp" - mondta. "Hihetetlenül hatékony kommunikációs eszköz, amelyet az emberek arra használnak, hogy jobban kifejezzék magukat" - tette hozzá. 

Ezeket az emojikat használtuk idén a legtöbbször:

Hivatkozás másolása
  • Sírás a nevetéstől
  • Padlón hemperegni a nevetéstől
  • Piros szív
  • Összekulcsolt kezek
  • Hangos sírás
  • Szívszemek
  • Ragyogás
  • Tűz
  • Mosolygó arc mosolygó szemekkel
  • Mosolygó arc szívekkel

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés